Najnovije vesti

NOVČANA NAKNADA: Članovima RIK za rad na izborima mesečno 75.000 dinara
Foto: Youtube Printscreen.

Predviđeno odlukom o naknadama

NOVČANA NAKNADA: Članovima RIK za rad na izborima mesečno 75.000 dinara

Politika
20:46h

BEOGRAD - Članovi Republičke izborne komisije za rad na sprovođenju izbora za predsednika Srbije mesečno će dobijati naknadu od 75.000 dinara, a ona će za predsednika i sekretara RIK biti veća za 30 odsto.

To je predviđeno odlukom o naknadama i drugim troškovima vezanim za rad RIK na sprovođenju predsedničkih izbora, koja važi do okončanja svih izbornih radnji.

Zaposlenima u skupštinskoj službi visinu naknade utvrdiće sekretar RIK. Mesečni računi za korišćenje mobilnog telefona predsednika RIK, njegovog zamenika, sekretara RIK i njegovog zamenika biće izmireni iz sredstava RIK u iznosu od 4.500 dinara, a za članove i zamenike članova u iznosu od 4.000 dinara mesečno.

RIK je odredila naknadu od 5.000 dinara za zakup prostorije za biračko mesto.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Biću kandidat svih građana, a ne samo SNS

IZBORI 2. APRILA: Rok za podnošenje predsedničkih kandidatura 12. mart

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

U istom iznosu određena je nakanada za nabavku kancelarijskog materijala i goriva za prevoz izbornog materijala, po biračkom mestu.

GLAVNI ODBOR LSV: Nenad Čanak kandidat za predsednika Srbije

Za biračka mesta u inostranstvu, za te namene opredeljeno je 30 evra po biračkom mestu.

Koordinatoru radnog tela za rad na poslovima za sprovođenje izbora za predsednika Srbije utvrđena je jednokratna nakanada u iznosu od 25.000 dinara, a članu radnog tela 15.000 dinara.

NASTAVLJENA BEŽANIJA IZ DOSTA JE BILO: Advokat Vladimir GAJIĆ NAPUSTIO RADULOVIĆA, a ovo je RAZLOG

Predsednicima biračkih odbora i njihovim zamenicima dobiće po 2.500 dinara, a članovi biračkih odbora i njihovi zamenici 1.500 dinara.

Predsednicima biračkih odbora u inostranstvu i njihovim zamenicima pripada nakanada u iznosu od 20 evra, a članovima i njihovim zamenicima po 15 evra.

Novina je da će na sajtu RIK biti objavljena i polna struktura članova biračkih odbora koji će biti vidno obeleženi.

Novina je i da će džakovi sa glasačkim listićima, umesto kanapom, biti zatvoreni posebnim sigurnosnim zatvornicima sa kodom.

Republička izborna komisija pokrenula je postupak javne nabavke za UV lampe za sprovođenje izbora za predsednika Srbije, u iznosu od pet miliona dinara.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...