ALEKSANDAR VUČIĆ: Ne plaše me pretnje, pobediću ih sve zajedno na izborima!
Foto: Marina Lopičić

Kandidat SNS odgovorio opoziciji

ALEKSANDAR VUČIĆ: Ne plaše me pretnje, pobediću ih sve zajedno na izborima!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pauzom u zasedanju Skupštine Srbije ništa nije blokirano i da to nije nikakav problem.

"Predstavnici bivšeg režima su rekli da je strašno što parlament neće da radi 28 dana, zamislite, strašna stvar u njihovo vreme po tri meseca nije radio", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u vili Mir.

"Ništa nije blokirano, nikom se ne juri, doneli smo sve važne zakone i nikakvog problema tu nema, objasnio je premijer. A, onda je usledila pretnja - 'ako nam ne učinite organizovaćemo to i to, nema problema - možete, ali po Ustavu i zakonu", poručio je Vučić opoziciji i dodao: "Pobediću vas sve zajedno".

On je naglasio da nimalo nije uplašen niti fasciniran nihovim pretnjama, uz ocenu da je to direktna pretnja nasiljem.Svaki put kada smo imali izbore u vreme njihove vlasti, jednog od kandidata bivšeg režima, "koji je bio so soli naše vlasti", parlament nije radio tri meseca, a sada neće raditi 28 ili 29 dana, ponovio je Vučić.

"Za mene je sloboda mera svega, hrabrost i borbenost, a toga imam više nego svi ostali zajedno. Neću da vam dam da Srbiji loše učinite i sve zajedno ću da ih pobedim i ni dinar neću da dam vašoj televiziji za reklamu u kampanji", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje N1 televizije.

Upitan o čemu je visoka predstavnica Evropske unije (EU) Federikom Mogerini razgovaral sa strankama opozicije, Vučić je rekao da je normalno u demokratskim zemljama da se razgovara sa svima, "kao što meni niko ne zamera kada razgovaram sa Martinom Šulcem".

"Za mene je važna podrška EU stabilnosti, to smo čuli da imamo, a to što je neko dobio priliku da kukumavči još sat...", rekao je Vučić.

"Neću u tome da učestvujem, mogu da pretpostavljam i nagađem da se ničim nisu bavili, osim prijave onoga iz zadnje klupe učiteljici, ali taj iz te poslednje klupe će da ih pobedi sve zajedno, ma koliko da ih ima", poručio je Vučić, koji je kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track