ŠTAB SAŠE JANKOVIĆA TVRDI, MUP DEMANTUJE: U Kovačici građani fizički sprečavani da daju potpis
Foto: Nebojša Mandić

Neidentifikovane siledžije

ŠTAB SAŠE JANKOVIĆA TVRDI, MUP DEMANTUJE: U Kovačici građani fizički sprečavani da daju potpis

Politika -

BEOGRAD - Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je ;danas da je prvi dan prikupljanja potpisa podrške Jankoviću protekao uz otvorenu demonstraciju siledžijstva kako bi li se gradjani zastrašili i pokolebali.

"U Kovačici, ispred prostorija u kojima je bilo organizovano prikupljanje potpisa, grupa neidentifikovanih muškaraca blokirala je ulaz gradjanima. Fizički ih je, uz pogrde i povike, sprečavala da udju u prostorije i daju svoj potpis", naveo je Jankovićev štab i dodao da je to samo jedan u nizu pokušaja sprečavanja gradjana da ga podrže.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Štab je ocenio da je ovakva primena sile jasan pokazatelj straha aktuelne vlasti – straha od Saše Jankovića i njegove pobede na predsedničkim izborima.

Policija se, kako se dodaje u saopštenju, odazvala na poziv uplašenih gradjana i naložila siledžijama da se udalje, ali i odbila da napravi zapisnik o intervenciji."Uprkos brojnim pokušajima opstrukcije, već do popodnevnih časova hiljade gradjana širom Srbije se okupilo kako bi svoju podršku Jankoviću overili i pred notarom", naveo je štab Saše Jankovića.

MUP: Netačni navodi

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je večeras da su netačni navodi izbornog štaba predsedničkog kandidata Saše Jankovića da policija nije sačinila zapisnik o intervenciji u Kovačici, gde je grupa neidentifikovanih muškaraca blokirala ulaz gradjanima u prostorije gde se prikupljaju potpisi za njegovu kandidaturu.

Foto: MUP
Foto: MUP

Kako je naveo MUP, policija je odmah sačinila zapisnik o prijavljenom dogadjaju i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elementa krivičnog dela.Pripadnici Ministarstva intervenisali su na poziv predsednika opštinskog odbora Demokratske stranke koji je tvrdio da su ih četiri osobe uznemiravale, izmedju ostalog i jednu gradjanku koja je došla da podrži kandidaturu Jankovića, piše u saopštenju.Dodaje se da je policija odmah izašla na lice mesta, obavila razgovor sa svima, uključujući i ženu, koja je navodno uznemiravana, a koja je to policiji negirala.MUP je apelovao na sve da "ne zloupotrebljavaju policiju u političke svrhe i iznošenjem netačnih informacija narušavaju njen ugled".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track