(KURIR TV) IZBORNI MITING SNS U KRUŠEVCU Vučić: Neću dozvoliti više nijedan Bljesak i nijednu Oluju!
Foto: Nebojša Mandić

Skup u Sportskom centru

(KURIR TV) IZBORNI MITING SNS U KRUŠEVCU Vučić: Neću dozvoliti više nijedan Bljesak i nijednu Oluju!

Politika -

KRUŠEVAC - Lider Srpske napredne stranke i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić predizbornu kampanju nastavio je posetom Kruševcu, gde je, sa početkom u 13 časova, održan miting SNS.

1 / 18 Foto: Kurir Tv

Kurir TV je uživo prenosila miting aktuelnog premijera u Sportskom centru "Kruševac".

Skup je otvorio operski pevač Pavle Panin, svečanim izvođenjem himne Republike Srbije.

Prvi se pristalicama obratio član Predsedništva SNS Bratislav Gašić.

"Dobrodošla, Srbijo, u prelepo Lazarevo carstvo! Odavde polazimo u još veću pobedu! Razlog našeg današnjeg skupa su i pripremni radovi na novoj fabrici u kojoj će raditi 2.500 ljudi. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću od tmurnog grada koji su nam "dosmanlije" ostavile imamo nasmejani i sunčani Kruševac. Šefe, Srbija te voli", pozdravio je bivši ministar odbrane okupljene.

Za govornicu je sledeći izašao predsednik opštine Topola Dragan Jovanović.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Velika mi je čast da danas govorim u gradu koji je pre 7 vekova iz pepela podigao sveti knez Lazar. Ja dolazim iz Topole, koji je 4 veka kasnije uzdigao vožd Karađorđe Petrović. I mi danas, potomci slavnih predaka, branimo našu Srbiju. Zato nam je potreban jak predsednik, kakav je Aleksandar Vučić. On je 2012. godine prepoznao da Srbija nije samo Beograd i podigao je iz pepela", poručio je Jovanović.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Predsednik Pokreta "Snaga Srbije" Bogoljub Karić pozdravio je pristalice Aleksandra Vučića rečima: "Na noge, ljudi, da pozdravimo pobednika!"

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"On je obezbedio stabilnost Srbije! Naprednjaci, ruke gore, da čujem aplauz! Moramo svima da pokažemo, a posebno konkurentima, koliko smo jaki. Vučić nas je pomirio sa celim svetom, od Indije, preko Kine... Najmanje što mi možemo učiniti jeste da 2. aprila izađemo i damo glas pobedniku našem - Aleksandru Vučiću", poručio je on.

Potom se okupljenima obratio i aktuelni premijer i predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Hvala na podršci" Hvala malom broju ljudi koji dolazi na mitinge. Hvala ti, Palma, što si ovde. Hvala Ištvanu Pastoru koji je danas prelepo govorio o meni. Pred nama su teški i neizvesni izbori. Ne zato što nismo marljivi i vredni, ne zato što smo odmarali kao oni koji su bili nepošteni prema građanima. Ne zato što smo u bilo čemu lošiji od njih, već zato što se slio veliki novac u borbi za nestabilnost Srbije. U šta se on ulaže? Jedan od njihovih funkcionera rekao je da će u Srbiji da puca kao u Makedoniji, a ja mu kažem da se to neće dogoditi. Ništa nemaju da kažu za Srbiju, samo protiv mene. Oni koji vam nude basplatan sir vas varaju", rekao je Vučić.

U nastavku je istakao da svoj posao voli najviše na svetu.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Gde god u Srbiji da odem, imam pripremu šta smo za to mesto do sada uradili i kakvi su nam dalji planove. Ja ne mislim da je centar dešavanja moja kancelarija u centru Beograda. Svako mesto u Srbiji je centar dešavanja i jednako je važno kao Beograd. Knjaz Miloš je rekao: "Srbi me mrze, jer su prvi put počeli da p'obeđuju!" Nama je potrebno pameti, mudrosti i znanja, ali i discipline i odgovornosti. Samo teškim radom možemo Srbiju podići iz pepela, jer su je do pepela doveli. Cilj mi je da nam Srbija više nikada ne bude laka meta", poručio je lider SNS.

Vučić je dodao da su stranci videli da imamo slabu Srbiju i da je tako ispaštalo Kosovo.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Jedan vuče na jednu, drugi na drugu stranu. Znali su da ni oko čega ne mogu da se dogovore, a danas više nema ponižavanja Srbije. Zaštitićemo i narod na Kosovu, i interese Republike Srpske, i nikada nećemo dozvoliti više nijedan Bljesak i nijednu Oluju. Danas imamo snage i moći, kao i ugleda da to učinimo. Ja sam ovaj period posvetio sređivanju finansija i ostavljam vam državnu kasu u dobrom stanju. Ali ja nikada ne bih uspeo bez vas i vaše glasne i hrabre podrške, uprkos svim napadima. Zato ću, ukoliko mi ukažete poverenje, uvek štititi interese Srbije. Srbija više nije džak za udaranje. Svako ko to pokuša videće da je ona tvrd orah. Izađite na izbore 2. aprila da im ne dozvolimo da nas vrate u prošlost! Živeo Kruševac! Živela Srbija! Do pobede", zaključio je on.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track