PRVA PREDIZBORNA KONVENCIJA U ČAČKU Jeremić: Dovešću svet u Srbiju
Foto: Youtube

Kampanja

PRVA PREDIZBORNA KONVENCIJA U ČAČKU Jeremić: Dovešću svet u Srbiju

Politika -

Predsednički kandidat Vuk Jeremić prvu predizbornu konvenciju održao je u Čačku u Sportskom centru Mladost.

Prvi veliki skup na predsedničkom putu Vuka Jeremića održan je u Čačku.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Jeremić se na početku skupa pojavio u društvu supruge Nataše.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Pred početak govora intonirana je himna Republike Srbije.

Konvencija je prilagođena i osobama oštećenog sluha.

Foto:  Kurir
Foto: Kurir

Vukov rođak Goran Davidović prvi se obratio prisutnima.

- Mi smo hrabar narod, prirodno bistar narod, ne može nas prevariti nijedna vlast. Iz tog našem slobodoumlja uvek se rađao bunt i otpor. Porodica Jeremić dala je borce protiv fašizma u oba ustanka. Takvo časno poreklo nalaže gospodinu Jeremiću da nastavi borbu. Jeremić treba da bude pokretač promena, predsednik koji će štititi siromašne. Jer, Srbija i njen narod zaslužuju bolje - rekao je Davidović.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Jeremićeva konvencija okupila je radnike, studente, poljoprivrednike, radnike u zdravstvu...

- Za nas mlade, otići ili ostati je najauktelnije od svih pitanja. Zato i jesam tu. Na nama je da izađemo i da se borimo. Lično sam se uverio da Vuk ozbiljno pristupa problemu "odliva mozgova" - rekao je postdiplomac Nikola.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Ljubodrag, radnik FAP-a iz Priboja je rekao:

- Nekad se u Priboju pričalo o FAP-u, a sada o prevari u FAP-u od strane vlasti. Srpski radnik je najbolji u svetu, a najbedniji u Srbiji - rekao je Ljubodrag.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Kristina, radnica u zdravstvu, skrenula je pažnju na loše uslove rada u njenoj struci, u Srbiji.

- Imamo našeg Vuka. Čoveka koji poštuje svakog od nas i zna koliko vredimo. Čoveka koji želi da nam obezbedi adekvatnu zdravstvenu zaštitu - rekla je Kristina.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Dragan, poljoprivrednik iz Šapca rekao je da je Srbija zemlja poljoprivrede.

- Omladina je napustila poljoprivredu. Otišla je u gradove ili u inostranstvo. Ubeđujem vas, da su naši obori prazni ili polupraznu a za godinu do dve dana možemo da udvostručimo našu poljoprivrednu proizvodnju ukoliko se država malo pobrine za nas. Vlast je ta koja treba da obezbedi da radimo i zaradimo. Protiv smo toga da stranci kupuju našu zemlju. Bez srpskog sela, nema ni Srbije - rekao je poljoprivrednik Dragan.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Potom se svojim pristalicama obratio i Vuk Jeremić. Njegov izlazak na binu propraćen je velikim aplauzom.

- Pomaže Bog Šumadijo! - rekao je Vuk i nastavio:

Foto: Kurir
Foto: Kurir

- Vidim moga druga Milutina iz Ježevca s kojim sam odrastao...Vidim prijatelje mog pokojnog Miška i naše rođake. Vidim svoj narod, vidim svoju zemlji u vidim šta mi je činiti. Stojim danas pred vama i dajem vam reč - nikada vas neću izneveriti.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

- Sećamo se boljih i srećnijih dana kada nam se činilo da je samo nebo granica, Zato se ja kandidujem da bismo svi mogli da živimi od pristojnog rada. Da bismo mogli da se valjano školujemo i lečimo i da ne moramo da strepimo od odlaska u penziju. Dragi moji zemljaci, znam da ću uz vašu i božiju pomoć pobediti na ovim izborima - rekao je Vuk, a usledio je i aplauz.

- A, šta ćemo onda? Zaposlićemo Srbiju. Kao predsednik, učiniću da iz pepela podignemo naše industrijske gigante. Video sam sveta, upoznao ljude, dovešću ih u Srbiju! Sramota je da u 21. veku nemamo vodovodnu mrežu. To je mnogo preča investicija od Beograda na vodi i puta prema Albaniji. Nemamo dragocenije imovine od zemlje koja nas je vekovima prehranjivala. Neću se baviti deljenjem ordenja dok selo propada, a domaćini postaju socijalni slučajeu. Zahtevaću podizanje subvencija i otkupnih cena, zaštitu naši proizvoda od nelojalnog uvoza iz EU. Dajem reč, dok ja budem predsednik stranci neće kupovati poljoprivredno zemljište - poručio je Jeremić.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

- Zdravlje naših ljudi je za mene pitanje svih pitanja. Kad odvedete dete sa visokom temperaturom u dom zdravlja a tamo vas niko satima ne primeti sve druge priče padaju u vodu. Jedna od mojih prvih mera biće osnivanje Državnog saveta za zdravstvo. Bolja zdravstvena zaštita je važna za sve, a naročito za najstarije sugrađane. Prema njima je ovaj režim pokazao posebnu surovost. Zbog par pohvalnih reči od strane službenika MMF, pogazili su Ustav i oteli deo zarađenih penzija onima koji su decenijama radili.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Jeremić je potom skrenuo pažnju na poražavajuću statistiku koja se odnosi na odlazak mladih u inostranstvo uz poruku da će se truditi da, ako bude bio izabran za predsednika, zadrži mlade u zemlji.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

- Neće mi trebati Toni Bler da me vodi za ruku i objašnjava šta da pričam i kako da se ponašam. Srbiju će da vole i cene, ali ne zbog ustupaka. Završićemo tu nemoralnu i pogubnu trgovinu. Svega nekoliko nedelja nas deli od dana kada na naplatu dolaze njihova lažna obećanja - rekao je predsednički kandidat Vuk Jeremić.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

- Kažem vam moji Šumadinci, na uskršnju zoru rodiće se pobeda, pobeda naroda! Živela Srbija! - rekao je na kraju Jeremić.

Ranije danas, Vuk Jeremić je boravio u selu Ježevica, pored Čačka, iz koga potiče njegova porodica.

Jeremić se danas već jednom na neformalnom skupu obratio svojim zemljacima, Ježevčanima, a isto je učinila i njegova supruga, nekadašnja novinarka RTS Nataša Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track