VUČIĆ NE PRISTAJE NA PRITISKE: Srbija se nikad neće saglasiti sa formiranjem kosovske vojske!
Foto: Dragan Kadić

Turbulentnno u regionu

VUČIĆ NE PRISTAJE NA PRITISKE: Srbija se nikad neće saglasiti sa formiranjem kosovske vojske!

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija raditi na očuvanju mira u regionu, ali da se nikada neće saglasiti s formiranjem kosovskih oružanih snaga.

Vučić je na mitingu u Mladenovcu kazao da regionu predstoji turbulentan period, ali je naglasio da postoje granice koje Srbija ne prelazi "i nikad neće preći".

"Albanci na Kosovu i Metohiji, mimo sopstvenog Ustava koji mi ne priznajemo, hoće da formiraju svoju vojsku. Srbija se nikad neće saglasiti sa formiranjem kosovske vojske, mogu da pritiskaju koliko hoće, tražićemo mir, razgovaraću svakog dana sa kosovskim Albancima, ali znamo šta je srpsko i šta nikada nikome nećemo dati", kazao je Vučić.

On je naveo i da je obavešten da je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske pozvalo ambasadora Srbije u Zagrebu povodom najave podizanja spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću u Beogradu.

"Čeka me i put za Sarajevo za nekoliko dana, hoću da idem ne zato što je lako, već zato što hoću da čuvam interese Srbije na svakom mestu", kazao je aktuelni srpski premijer.

Vučić je dodao da se za razliku od kandidata opozicije za predsednika Srbije borio za Srbe na Kosovu i Metohiji, za Srbe u Republici Srpskoj i za svakog gradjanina Srbije."Neka dodje njih desetoro, nemam problem s tim, sve ću da ih pobedim", kazao je Vučić.

POGLEDAJTE BONUSVIDEO:

TAČI SE SPREMA ZA RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track