TADIĆ APELUJE NA ŠTABOVE OPOZICIONIH KANDIDATA: Jeremić i Janković zajedno da kontrolišu izbore
Foto: Nebojša Mandić

Formirati zajedničko telo za praćenje izbornih radnji

TADIĆ APELUJE NA ŠTABOVE OPOZICIONIH KANDIDATA: Jeremić i Janković zajedno da kontrolišu izbore

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je danas izborne štabove Vuka Jeremića i Saše Jankovića da naprave koordinaciono telo koje će pratiti sve izborne radnje tokom predsedničkih izbora koji će biti održani 2. aprila.

Tadić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je vrlo važno da dodje do formiranja takvog tela i sinergije u delovanju tokom izbornog procesa zbog moguće izborne krađe.

"Imamo dovoljno razloga da ne verujemo u dobru nameru vlasti na ovim izborima, pre svega kada su u pitanju institucije koje treba da prebrojavaju glasove i zato predlažem izbornim štabovima da naprave zajedničko koordinaciono telo koje će pratiti sve izborne radnje", rekao je Tadić.

On je naveo da je u Uputstvo za sprovodjenje izbora koje je RIK usvojio prvi put unet član koji omogućava predstavniku Republičkog zavoda za statistiku da zajedno sa koordinatorom RIK-a ispravi logičko-računske omaške, što može dovesti do zloupotreba.

"To je presedan koji nije u saglasnosti sa zakonom", istakao je Tadić, dodajući da u zapisnicama ne bi smelo biti nikakvih grešaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track