Vuk Jeremić pozvao Vučića na TV duel
Foto: Zorana Jevtić

Vuk Jeremić pozvao Vučića na TV duel

Politika -

BEOGRAD - Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić pozvao je danas predsedničkog kandidata i premijera Srbije Aleksandra Vučića na televizijski duel.

"Aleksandar Vučić je u jučerašnjem višesatnom monologu na nacionalnoj televiziji izneo niz neistina. Ako je zaista hrabar i nema šta da krije, kao što tvrdi, pozivam ga na televizijski duel da mi u lice kaže šta ima i postavi pitanja na koja će dobiti odgovor", izjavio je Vuk Jeremić, povodom intervjua premijera Aleksandra Vučića na Televiziji Pink.

Jeremić je ocenio da će Vučić u televizijskom duelu sa njim biti prinudjen da odgovori na pitanja koja mu se danas ne postavljanju - zašto zloupotrebljava funkciju premijera i koristi državne resurse u svrhu kampanje.

Jeremić je dodao da to isto važi i za ministre i za mnoge druge državne funkcionere.

On je kazao da je Vučić u proteklih pet godina dao mnoga obećanja koje nije ispunio i da su to pitanja koja namerava da mu postavi."Kao rezultat njegove petogodišnje vladavine danas se u Srbiji loše živi.

Prosečna plata je niža nego 2012. godine, a troškovi života su veći. To su stvari o kojima treba da razgovaramo u ovoj kampanji, ali ne tako što se neko dere na novinare i zloupotrebljava svoju funkciju", rekao je Jeremić u pisanoj izjavi koju je prosledio njegov medijski tim.

On je naveo da za nekoliko nedelja "na naplatu dolaze lažna obećanje ove vlasti".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo - Ko je opoziciji isključio mikrofon?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja