ČEDA JOVANOVIĆ: Glasaću za Jankovića
Foto: Aleksandar Jovanović, Nebojša Mandić

Želja članstva LDP

ČEDA JOVANOVIĆ: Glasaću za Jankovića

Politika -

BEOGRAD, 07. mart 2017. (FoNet) - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je večeras da će glasati za predsedničkog kandidata Sašu Jankovića, a da će stranka odlučiti koga će podržati.

Jovanović je za N1 rekao da su članovi i simpatizeri LDP poslali poruku da žele da glasaju za Sašu Jankovića."Ja ću podržati. Ali, neću nikome da držim lekcije, niti da govorim kako da glasa", rekao je Jovanović.Na pitanje da li to znači da će podržati Sašu Jankovića, Jovanović je odgovorio: "To ću izneti na predsedništvu, verujem da će to biti stav stranke".

On je ocenio i da je ono što Saša Janković kandiduje "daleko od onoga što je zemlji potrebno", ali da mu ne zamera.Kako kaže, razgovarao je sa Sašom Jankovićem prošle nedelje kao i sa drugim kandidatima za predsednika."Bio je pristojan i OK. Potpuno, ali on je čovek koji drugačije posmatra politiku", kaže Jovanović.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

On je podsetio da Saša Janković ne želi stranke u kampanji."Ta podrška se iskazuje tako što ću ja glasati za njega, a stranka će doneti odluke kako je uvek donosila", rekao je Jovanović.Na pitanje da li veruje da će postojati drugi krug izbora, Jovanović kaže:"Ne. Kako? Budžet Saše Jankovića je manji od dnevnog budžeta Vučića".

Jovanović je ocenio i da danas "dominiraju političari kojima je glava u devedesetim, kojima je glava u pesku, i koji, bojim se, da nemaju glavu".Prema njegovim rečima, politika koju zastupa LDP u ovom trenutku nema svog predstavnika na političkoj sceni.On kaže da za njega ovi izbori nisu "obaranje ruke".

"Srbija ima ozbiljne probleme, na njih godinama ne može da odgovori. Nezadovoljstvo se materijalizuje u onome što radi Vučić. Ali se tu ne može staviti tačka. Pre Vučića nisu odgovarali na ta pitanja ni Tadić, ni Koštunica. U ovim izborima hteo sam da razgovaramo o problemima koji su budućnost zemlje", kaže Jovanović.Dva puta sam se kandidovao, smatrao sam da se u Srbiji moraju čuti stav o problemima o kojima drugi ne žele da govore, rekao je Jovanović.

Foto Nebojša Mandić
Foto Nebojša Mandić

"Oni su pred nama, znamo kako je do njih došlo. Da li odnos Srbije prema regionu, Kosovu, dualizam Evropa-Rusija, na sve to mi ne dajemo odgovor koji bi trebalo da dajemo. Svodi se na lične ratove", rekao je Jovanović i ocenio da to nisu stavovi koji su društvu potrebni."Ja sam, kao i deo društva, razočaran zbog propuštene šanse. Pre svega u činjenici i mogućnosti da se dogovorimo oko koncepta koji Vučić ne želi. Po svim tim pitanjima, svi oni koji se kandiduju daju identične odgovore ili ih prećutkuju. Ne mislim da je slučajno, mislim da je procena da ne mogu da dobiju kampanju", izjavio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track