JANKOVIĆ POVODOM 8. MARTA: Što je dobro za žene, dobro je i za državu
Foto: Nebojša Mandić

I dalje trpe diskriminaciju na najteže načine

JANKOVIĆ POVODOM 8. MARTA: Što je dobro za žene, dobro je i za državu

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Saša Janković ocenio je danas, povodom 8. marta, da je ono što je dobro za žene, dobro je i za državu.

Zaključujući da žene, iako čine više od 51 odsto stanovništva Srbije, i dalje trpe diskriminaciju na najteže načine, Janković je osnovao svoj Savet za rodnu ravnopravnost koji će, kako je istakao, postojati i posle izbora.

"Žene žive teže, njihov život manje je zaštićen, teže se zapošljavaju od nas muškarca i poricanje te stvarnosti odmaže i ženama i muškarcima i celom društvu", rekao je Jankovića, a saopštio njegov izborni štab.

On je razgovarao sa gradjanskim aktivistkinjama i stručnjakinjama u oblasti rodne ravnopravnosti povodom Medjunarodnog praznika žena, navodi se u saopštenju.Janković je pozvao gradjanske aktivistkinje i stručnjakinje u oblasti rodne ravnopravnosti da mu pomognu na putu uspostavljanja socijalne pravde, koja jedina oslobadja pun potencijal društva i svih njegovih članova.

Članice Saveta za rodnu ravnopravnost predsedničkog kandidata Jankovića su Aida Ćorović, Biljana Maletin, Sofija Mandić i Marija Srdić.One su ukazale na važnost senzibilisanosti svakog a naročito budućeg predsednika Republike, po pitanju položaja žena, Istakle su da principi rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti koje je Janković i do sada isticao i afirmisao, jesu vrednosti na kojima mora insistirati i budući predsednik države.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Evo šta niste znali o osmom martu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track