ČEDA OŠTRO UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Opozicioni kandidati nemaju ni politiku ni cilj
Foto: Marina Lopičić

Lider LDP protiv međusobnih obračuna

ČEDA OŠTRO UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Opozicioni kandidati nemaju ni politiku ni cilj

Politika -

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je danas da opozicioni kandidati za predsednika Srbije nemaju jasnu politiku i ne nude odgovor na neizvesno vreme u kojem živimo, već se predizborna kampanja svela na međusobne obračune personalnog tipa.

On je istakao da je u ovoj predizbornoj kampanji problem to što se društvu ne kaže istina i ne kaže se šta je cilj izbora.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Za mene je jedini prihvatljiv cilj formulisanje politike na kojoj možemo da gradimo svoje pozicije u vremenu koje je pred nama. Janković, Jeremić, Čanak - to su sve opozicioni političari koji su sami po sebi meni bliski, ali moraju reći za šta se kandiduju i šta je cilj njihove kampanje", rekao je Jovanović.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Izbori su, ukazuje on, ozbiljan posao i treba ih iskoristiti za elementarne dogovore kakvi se, nažalost, ne nude.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"To što kandidati opozicije nude nema veze sa politikom. To se i vidi, pitanje je samo da li će Aleksandar Vučić pobediti u prvom ili drugom krugu. Za mene nije. Za mene je pitanje pobede pitanje naše sposobnosti da se napravi dogovor", kaže Jovanović, istakavši da je u neizvesnom vremenu u kojem živimo opoziciji potreban jasan plan.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Upitan da li ga je uvredilo to što je Saša Janković rekao da mu baš i ne treba njegov glas, Jovanović kaže da to njega nije uvredilo, ali da, kako veruje, jeste birače LDP-a.

ČEDA JOVANOVIĆ ISPROZIVAO JANKOVIĆA: Saša, ti si NEODGOVORAN, razočarao si građansku Srbiju!

Ukazuje i da Janković, kao kandidat za predsednika Srbije, "mora imati snagu da seče Gordijeve čvorove, za vrstu jezika zbog koje i danas nosimo rečenice Zorana Đinđića u glavama, a to nije samo pitanje iskrenosti već i političke hrabrosti".

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Lider LDP-a primećuje da u izbornoj kampanji danas ima malo onog što je Đinđić simbolizovao - odlučnosti, hrabrosti, konkretnog jezika.

(KURIR TV) JOVANOVIĆ: Svi koji su želeli da naude Đinđiću su nestali

"Ovu kampanju nam jede kukavičluk. Rečenica 'Daj gas' nam je potrebna i danas", ističe on.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track