POSMATRAČKA MISIJA: CRTA danas počinje da prati kampanju
Foto: Dragan Kadić

Na terenu 60 posmatrača

POSMATRAČKA MISIJA: CRTA danas počinje da prati kampanju

Politika -

BEOGRAD - Posmatračka misija CRTA započinje danas sistematsko praćenje izbornog procesa - period pre izbornog dana, izborni dan i period posle izbornog dana.

Kako je saopšteno iz te misije, predizbornu kampanju na terenu pratiće 60 dugoročnih posmatrača u svim okruzima u Srbiji, dok će na izborni dan više od 940 posmatrača pratiti kvalitet izbornog procesa na biralištima.

Dugoročni posmatrači, kako se navodi, obučeni po najvišim međunarodnim standardima, posmatraju i prikupljaju informacije o sprovođenju izborne kampanje, eventualnim nepravilnostima u kampanji, radu izborne administracije i izveštavanju medija o kampanji.

Sve do dana izbora dugoročni posmatrači biće raspoređeni u svakom od postojećih okruga, što će omogućiti jednak pristup informacijama o toku i trendovima izbornog procesa za teritoriju cele Srbije, navodi se u saopšteju CRTE.

Tokom izbornog dana, kao i po završetku izbornog dana, CRTA posmatračka misija "Građani na straži" će pratiti rad Republičke izborne komisije do saopštavanja zvaničnih rezultata kao i proces žalbi na rad biračkih odbora i Republičke izborne komisije ukoliko ih bude.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo sa Sašom Jankovićem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track