DAČIĆ O DIJALOGU U BRISELU: Nećemo prekidati razgovore sa Prištinom, ali...
Foto: Marina Lopičić

Beograd želi dogovor i trajno rešenje

DAČIĆ O DIJALOGU U BRISELU: Nećemo prekidati razgovore sa Prištinom, ali...

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nikada neće prekidati dijalog s Prištinom, ali da je protiv jednostranih postupaka.

"Srbija je uvek za dijalog. Nikada nećemo prekidati dijalog čak i kada smo smo nezadovoljni. Nećemo ucenjivati učešćem u dijalogu kao što to sada rade u Prištini i nećemo provocirati", izjavio je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka s italijanskim ministrom spoljnih poslova Anđelinom Alfanom.

Dačić je rekao da Beograd želi dogovor i trajno rešenje za pitanje odnosa Beograda i Prištine, ali da se protivi jednostranim postupcima i ne može dozvoliti da takvi postupci upravljanju stavovima Srbije.

Povodom nastojanja Kosova da postane član Uneska i drugih medjunarodnih organizacija, Dačić je rekao da se vremenom zaboravljaju uslovi iz dogovora o regionalnom predstavljanju Kosova, uključujući fusnotu kojom se poziva na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244.

"Nismo protiv učešća Kosova u medjunarodnim organizacijama, ali samo ako je jasno definisano da to može biti samo asimetrično, jer za nas pitanje statusa Kosova nije rešeno", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track