POSETA VUČIĆA SARAJEVU: SIPA nema saznanja o planiranju napada
Foto: Marina Lopičić

POSETA VUČIĆA SARAJEVU: SIPA nema saznanja o planiranju napada

Politika -

Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine ne raspolaže operativnim saznanjima o eventualnoj ugroženosti srpskog premijera Aleksandra Vučića tokom učešća na samitu premijera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu.

Direktor SIPA Perica Stanić rekao je za N1 da ova agencija preduzima sve mere iz njene nadležnosti u vezi sa bezbednosnim aspektom samita u Sarajevu.

Dnevni list Blic je objavio da operativni podaci službi bezbednosti Srbije i BiH pokazuju da više udruženja veterana u BIH planira da tokom posete premijera Srbije Sarajevu izazove nerede.

List prenosi da su "srpski bezbednjaci" dobili informacije od službi iz regiona da bi u Sarajevu mogao da se dogodi scenario sličan onome iz Potočara u julu 2015. godine.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da postoji "mogućnost ponavljanja situacije iz Srebrenice" u julu 2015. kada je napadnut Vučić.

Dačić rekao da je svaki odlazak u rizična područja veliki izazov, ali da to "neće sprečiti" Vučića da učestvuje na skupu premijera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu.

DRAMATIČNO UPOZORENJE BEZBEDNOSNIH SLUŽBI UOČI VUČIĆEVE POSETE U Sarajevu se sprema repriza Potočara

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SLUŽBE ČUVAJU SRBE OD HARADINAJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track