NEZAPAMĆENE MERE OBEZBEĐENJA: Evo kako će specijalci da čuvaju Vučića u Sarajevu
Foto: Nemanja Pančić I Aleksandar Jovanović

U četvrtak Samit premijera zemalja zapadnog Balkana

NEZAPAMĆENE MERE OBEZBEĐENJA: Evo kako će specijalci da čuvaju Vučića u Sarajevu

Politika -

Policijske i bezbednosne agencije BiH pripremile su nezapamćene mere obezbeđenja za učesnike predstojećeg Samita premijera zemalja zapadnog Balkana u Sarajevu.

Informacije iz bezbednosno-obaveštajnih struktura ukazuju da su mogući nemiri zbog odbacivanja zahteva za reviziju presude BiH protiv Srbije.

Bezbednost premijera Aleksandra Vučića tokom sutrašnje posete Sarajevu biće pojačana dodatnim angažovanjem policije BiH i pripadnika tajne službe kako se ne bi ponovio scenario iz Potočara u julu 2015, otkriva Kurir.

PRETNJE RATNIKA IZ BIH: Vučiću spremaju haos

Zbog tih upozorenja u Sarajevu je od pripadnika svih policijskih agencija formiran poseban štab koji će se brinuti o bezbednosti svih učesnika, a povećan je broj policajaca na ulicama i primenjuje se najstroži režim obezbeđenja.

Pripadnici policije i tajne službe BiH biće raspoređeni u najmanje dva prstena oko objekata i u delovima grada u kojima će biti učesnici Samita.

"Što se tiče srpskog premijera, njega će dodatno obezbeđivati policajci i agenti, njih između 50 do 100", dodaje sagovornik Kurira iz bezbednosno-obaveštajnih struktura u Sarajevu.

Iz bezbednosnih struktura BiH otkrivaju da će u obezbeđivanju učesnika samita učestvovati najmanje hiljadu policajaca, agenata u civilu i pripadnika jedinice za specijalnu podršku SIPA, Federalne uprave policije, MUP Kantona Sarajevo i Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

"U akciju je uključena i Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH, koja radi na prikupljanu podataka o mogućim bezbednosnim rizicima i pretnjama. Rade se opsežne pripreme za neposredno obezbeđivanje visokih stranih državnika, kao i organizovanje dubinske kontrole i provere svih potencijalno opasnih lokacija kojima će prolaziti ugledne zvanice", otkrivaju sagovornici.

Uprkos ovim informacijama, Vučić je izjavio da ne želi da veruje u priče o planiranom napadu i da „putuje opterećen drugom vrstom problema, koje treba da rešava u ime Srbije“.

(EK/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track