PROCENA SNS I SPS IZ VRANJA: Više od 70 odsto birača glasa za Vučića
Foto: Tanja Stamenković

Gradski odbori

PROCENA SNS I SPS IZ VRANJA: Više od 70 odsto birača glasa za Vučića

Politika -

VRANJE - Gradski odbori SNS i SPS u Vranju saglasni su u proceni da bi zajednički predsednički kandidat Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima osvojio više od 70 odsto glasova birača u tom gradu.

Naprednjaci i socijalisti su održali zajednički sastanak sa ciljem uspostavljanja odnosa koji su u prethodnom periodu bili prilično narušeni, a najvažniji zadatak u svemu tome jeste pobeda zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

Poručuju da će neke druge teme o daljoj saradnji biti otvorene posle 2. aprila.

Lider socijalista Zoran Antić obraćajući se novinarima nakon sastanka rekao je da je u politici veština da odnemogućeg stvorite moguće i da se u Vranju dogodilo ono što je zaista politički bilo nemoguće, a sada je zaista realnost.

"Ovo je produžetak saradnje koja je uspostavljena na nivou šefova partija potpredsednika stranaka i koordinatora za Pčinjski okrug. Temeljni sastanak kome su prisustvovali potpredsednik SPS Branko Ružić I potpredsednik IO SNS Dragan Stevanović poslužio je da se mi u međuvremenu vidimo i razgovaramo o principima saradnje uspostavljanja tih odnosa koji su bili narušeni u prethodnom periodu a najvažniji zadatak u svemu tome jeste pobeda zajedničkog kandidata u prvom izbornom krugu kao i dogovor oko toga kako ćemo na koji način animirati biračko telo i SPS i SNS kako bi se dogovorili oko konkretne saradnje i kako bi intenzivnom kampanjom u naredne dve nedelje došli do željenog rezultata zbirom određenih brojeva u skupu koji nose pobedu. Vranje bi sa nosiocem aktivnosti SNS i koalicionim partnerima trebalo da strateški da jedan od najboljih rezultata na predstojećim izborima u Srbiji", napomenuo je Antić.

Za Slavišu Bulatovića, predsednika Gradskog odbora SNS u Vranju pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu omogućiće da Srbija krene putem oporavka, putem kojim je išla u prethodne četiri godine predvođena vladajućom koalicijom.

Foto: Tanja Stamenković
Foto: Tanja Stamenković

"Aleksandar Vučić je zajednički kandidat SNS i SPS, to je ono što je najbitnije. Izražavam zadovoljstvo što je SPS partija sa tolikom tradicijom i sa takvom infrastrukturom na predsedničkim izborima kandidovala čoveka koji nije iz redova njihove stranke to zaista i mislim", rekao je Bulatović.

O ulasku SPS u lokalnu vlast u Vranju nakon predsedničkih izbora nije bilo konkretnih odgovora. To je prema ocenama lidera socijalista u ovom momentu irelevantno i nije predmet političkog viđenja socijalista i naprednjaka jer su stvari usmerene ka drugom pravcu, ali će svakako oblik saradnje SNS i SPS u Vranju na dalje biti dugoročan i strateški.

"Nama je cilj da u narednih 15 dana završimo zadatak koji smo dobili od Ivice Dačića, a birači će slušati ono što se zove percepcija interesa", poručio je Antić i dodao da što se birača tiče SPS ima stabilno biračko telo, procenjuje se na oko 11.000 glasova.

"Gospodin Antić je bio i više nego jasan, SPS stranka sa takvom organizacijom i tolikom tradicijom na političkoj sceni podrazumeva da ima i ozbiljno članstvo koje će ispoštovati nalog sa vrha stranke", rekao je na kraju Bulatović.

Naredni sastanak naprednjaka i socijalista u Vranju zakazan je za ponedeljak 20. marta u prostorijama socijalista.

(T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track