NIKOLA JOVANOVIĆ: Aktivisti i pristalice Vuka Jeremića izloženi pritiscima i fizičkim nasrtajima,
Foto: Fonet

Zloupotreba policije

NIKOLA JOVANOVIĆ: Aktivisti i pristalice Vuka Jeremića izloženi pritiscima i fizičkim nasrtajima,

Politika -

BEOGRAD - Portparol tima predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nikola Jovanović izjavio je danas da su Jeremićevi aktivisti i pristalice izloženi pritiscima i fizičkim nasrtajima, kao i da se u te svrhe zloupotrebljava policija.

Na konferenciji za novinare, Jovanović je rekao da je u lokalnu kancelariju izbornog štaba Vuka Jeremića u Nišu, policajac u uniformi V.T 10. marta ušao bez naloga i pravnog osnova, popisivao ljude i tražio matični broj onih koji su se tamo zatekli, kao i informacije o svim građanima Niša koji planiraju da odu na konvenciju u Kragujevcu.-

Gotovo identična situacija se desila u Prokuplju, gde su uniformisani policajci ušli bez naloga i ikakvog osnova i tržili informacije o svim građanima koji su aktivni u kampanji za promene i koji podržavaju kandidata za predsednika Vuka Jeremića - naveo je on.

Foto: Dado Đilas / FB Printscreen
Foto: Dado Đilas / FB Printscreen

Jovanović je rekao da "policija ne sme biti malj režima protiv sopstvenih građana".

- Prema našim saznanjima iz za sada neformalnih izvora imamo informaciju da je izvesna politička modelsica u vrhu kriminalističke policije dala nalog da se vozilo u kome putuje kroz Srbiju Jeremić u svakom mestu i svakoj prilici zaustavlja i da se on i njegovi saputnici šikaniraju - rekao je Jovanović.

On je kazao da prema nekim informacijama ona stoji iza napada na aktiviste i upade u kancelarija tima Vuka Jeremića.

Jovanović je rekao da se o svakom incidentu vodi evidencija i da postoje materijalni dokazi i svedoci.

Na pitanje da li će biti podnete krivične prijave Jovanović je rekao da pravni tim prikuplja materijal i da će biti podnete krivične prekršajne prijave, kao i da će biti obavešteni državni organi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track