Najnovije vesti

NEMCI ODUŠEVLJENI PRELETAČEVIĆEM: Nemačka štampa diže BELOG U NEBESA!
Foto: Zorana Jevtić

Preko noći postao glavna vest

NEMCI ODUŠEVLJENI PRELETAČEVIĆEM: Nemačka štampa diže BELOG U NEBESA!

Politika

Fenomenom Ljubiše Preletačevića Belog pozabavila se i nemačka štampa.

“Luka Maksimović je preko noći u Srbiji postao hit. Taj 24-godišnji student je, sa svojom ’zafrkantskom’ strankom, prošle godine nakon opštinskih izbora u svom rodnom Mladenovcu, iz prve postao druga najjača politička snaga. Sada ga je više od 12.000 potpisa građana učinilo čak i kandidatom za predstojeće izbore za šefa države“, prenosi Zeksiše cajtung članak dopisnika novinske agencije DPA Tomasa Braja, navodi "Dojče vele".

 

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

“Šala počinje već sa imenom stranke – SPN što je skraćenica za ’Sarmu prob’o nisi’. Uz to je, nastavlja nemački list, novi političar sebi nadenuo i umetničko ime – Ljubiša Preletačević, koje aludira na “česte promene stranaka političara radi sopstvene koristi i ličnog bogaćenja. ’Beli’ je njegov alter-ego. Belo odelo, bela košulja, bela kravata.

 

6 razloga zašto je Beli postao predizborni fenomen!

 

 

A onda – horor za svakoga koji ima imalo smisla za modu: lagane letnje pantalone, uvučene u debele vunene čarape, na nogama mokasine, a preko toga debeli, smeđi zimski kaput. Tamna kosa skupljena je u nešto između punđe i konjskog repa. Na levoj ruci neka vrsta glomaznog belog pečatnog prstena.“

 

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

“Belog za preCednika“

 

Zeksiše cajtung dalje prenosi da je “Belog“ njegov stajling za kratko vreme učinio poznatim – i to bez ikakve TV-reklame ili velikih izbornih plakata: “On stiže u beloj kočiji ili na belom konju, grli bele pse, u naručju drži jagnje.

 

Ove nedelje se pred zgradu Republičke izborne komisije dovezao u beloj limuzini.“ Takav stil može se videti i na njegovim kanalima na društvenim mrežama, na kojima dominira izborni slogan: “Samo jako“ i poziva se da se Ljubiša Preletačević Beli izabere “za preCednika“.

 

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Nemački list prenosi da “Beli“ sam sebe naziva “stranim plaćenikom i izdajnikom“, i ocenjuje da se on tako “ruga poznatom argumentu vlade kada je reč o opoziciji“. Njegov kredo – “Ja sam iz naroda“ (odnosno: Sirotinja uzvraća udarac), trebalo bi da zbuni one političare koji nisu više bliski s izbornom bazom – tj. biračima.

 

Za mladu političku zvezdu zainteresovani su pre svih mladi, a među njima posebno oni obrazovani. Oni su već odavno odustali od uvek istih parola etabliranih političara. Nekada su na izborima predavali nevažeće glasačke listiće ili tokom glasanja ostajali kod kuće. Sa oko 100.000 glasova, koliko se pretpostavlja da će ’Beli’ da osvoji, on doduše ne može da pobedi, ali bi mogao da spreči da premijer Aleksandar Vučić postane predsednik već u prvom krugu – što se do sada smatralo već kao nešto što je sigurno.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

EVO KAKO JE IZGLEDALA POSETA BELOG ADRIA MEDIA GRUPI

 

EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV, BELI SAMO JAKO NEMA DILEMU: Pobediću u prvom krugu!

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...