PORUKA ŠTRAHEA IZ AUSTRIJE: Albanci palili SRPSKE SVETINJE, nepravda prema Srbima mora se ispraviti!
Foto: AP

Godišnjica pogroma nad Srbima

PORUKA ŠTRAHEA IZ AUSTRIJE: Albanci palili SRPSKE SVETINJE, nepravda prema Srbima mora se ispraviti!

Politika -

Lider Slobodarske partije Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe saopštio je danas, na 13. godišnjicu pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, da nepravda nad Srbima mora biti ispravljena, a počinioci kažnjeni.

- Vreme je da se nepravda nad Srbima ispravi i počinioci i organizatori pogroma privredu pred lice pravde - istakao je Štrahe u saopštenju.

- Sećamo se pogroma na Kosovu i Metohiji. Ovog 17. marta je 13. godišnjica početka sistematskog progona hrišćana. Dok EU bez reči gleda nasilje nad hrišćanima, podržavaju bogate države Bliskog istoka čak ciljano radikalno islamističke snage - naveo je Štrahe.

Štrahe podseća da je do sada više od 150 crkava i manastira, koji su bili pod zaštitom Uneska opljačkane i zapaljene.Često se, kako dodaje, napadaju hrišćani, i čak moraju da strepe za svoj život, a pod međunarodnim nadzorom, pod kojim se nalazi trenutno ova srpska teritorija, sprovodi se progon i tlačenje Srba od strane ekstremističkih Albanaca.

- To se ne sme događati. Dosadašnji zločini ne mogu se učiniti nepočinjenim, ali se mogu ubuduće ljudi, kao i njihovi verski objekti šititi svim potrebnim sredstvima - poručuje Štrahe.

Kurir TV: Jezive činjenice o martovskom pogromu na Kosovu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track