MUP: Otkriven napadač na aktivistkinju Vuka Jeremića, policija za njim traga
Foto: M.M.

Napad u Nišu

MUP: Otkriven napadač na aktivistkinju Vuka Jeremića, policija za njim traga

Politika -

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) intenzivno traga za S.C. (34) zbog osnova sumnje da je oko 13.00 časova u Nišu fizički napao aktivistkinju predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

Prema navodima MUP-a, aktivistkinja je prilikom napada zadobila lakše povrede lica.Dodaje se da je o incidentu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Član tima Vuka Jeremića Darko Dimovski rekao je ranije agenciji Beta da je 19-godišnju aktivistkinju koja je delila propagandni materijal u centru Niša udario muškarac u lice i da joj je pukla arkada.

"Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe. Očekujemo da sada policija i tužilaštvo odrade svoj deo posla", kazao je Dimovski.

Tim Vuka Jeremića najoštrije je posle napada osudio svaki vid fizičkog obračuna, posebno u političke svrhe, a naročito nasilje prema ženama i mladima.

"Napad u Nišu dogodio se samo dan nakon što smo ministra policije pismom obavestili o svim napadima na aktiviste tima Vuka Jeremića od početka kampanje", naveo je Jeremićev tim i aktivistima iz SNS-a poručio da ih se ne plaši i da će snositi pune zakonske posledice svojih dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track