MILOŠEVIĆ NARUČIO UBISTVO KARADŽIĆA: Radovanova porodica potvrdila strašne pretnje!
Foto: Profimedia

Šok! Britanski diplomata otkrio strogo čuvanu tajnu

MILOŠEVIĆ NARUČIO UBISTVO KARADŽIĆA: Radovanova porodica potvrdila strašne pretnje!

Politika -

Bivši predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević u ostvarivanju svojih ciljeva nije birao sredstva, pa je pred kraj rata u BiH bio spreman čak i da likvidira tadašnjeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića!

Ove šokantne tvrdnje izneo je bivši britanski ambasador u Beogradu Ajvor Roberts, koji je otkrio da je taj zadatak Milošević poverio tadašnjem šefu SDB Jovici Stanišiću nakon što su u leto 1995. vlasti Republike Srpske uzele pripadnike UN za taoce. Britanski diplomata je tada lično išao kod Miloševića i rekao mu da mora da izvrši pritisak da se „plavi šlemovi“ oslobode. Milošević je ratne lidere RS, kako tvrdi Roberts za britanske medije, nazvao „ludacima“.Preteće poruke- Šaljem Jovicu Stanišića, šefa tajne policije, da se sastane s Karadžićem i osigura oslobađanje tih vojnika. Ako ne oslobode te vojnike, moraću da ga ubijem - prepričao je Roberts svoj razgovor s Miloševićem.Sonja Karadžić, ćerka bivšeg predsednika RS, rekla nam je da je situacija koju opisuje Roberts bila napeta, ali da ona zbog haškog postupka Karadžiću još ne može da progovori o burnim danima u kojima je bilo i pretećih poruka.- Bolje ja da ne pričam kakve su pretnje bile tada. Neću da ugrozim proces u Hagu, ali ima još svedoka koji znaju kako su se stvari tada dešavale, ko je i preko koga slao razne pretnje i kolika je napetost bila u tom trenutku. Milošević psovaoTi isti svedoci znaju i da Radovan nije imao veze s tim zarobljenim vojnicima - ispričala nam je ona, dok Karadžićev brat Luka kaže da je Milošević umeo u afektu čak i da psuje, ali da takav nikada nije bio s Radovanom.- Između njih dvojice je postojalo uzajamno poštovanje, ja druga saznanja nemam. Znam i da je Radovan uvek poštovao Miloševića kao predsednika Srbije, a kako se ophodio prema Radovanu pred stranim diplomatama, ne znam. Ako je tako kako Roberts tvrdi, to onda govori više o Miloševiću nego o mom bratu. Znam da je Milošević u afektu bio spreman i da psuje. Isto tako znam da s Radovanom tako nije razgovarao sigurno - ispričao je Luka Karadžić za Kurir.

Momčilo KrajišnikSUMNJIVE ROBERTSOVE NAMEREMomčilo Krajišnik, nekadašnji blizak Karadžićev saradnik, kaže da su Robertsove tvrdnje neistinite. Zvaničnici RS su, tvrdi on, ratnih devedesetih imali veoma dobre odnose s Miloševićem:- Mislim da je nonsens da bi on poslao nekog da ubije Karadžića. A šta je Roberts rekao, zbog čega i na koji način, ne mogu da komentarišem, jer smatram da je to u funkciji nekog njegovog cilja koji želi da postigne. Milošević je u presudnim trenucima činio sve da pomogne Srbima u RS.

I. Kljajić - B. Karović

POKLON DODATAK DR KURIR

DANAS U KURIRU: Kako se leče proširene vene

U današnjem dodatku Dr Kurir saznajte kako da izlečite proširene vene, koje su novosti u Pravilniku o medicinsko-tehničkim pomagalima i kako da se rešite uporne kandide uz pomoć belog luka i kiselog mleka. Pored toga, na jednostavan način uz pomoć testa možete da proverite kako vas drugi vide.Ne propustite korisne informacije i savete kako da sačuvate zdravlje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja