KURIR TV VUČIĆ: Pre bih se ubio nego ukrao ijedan glas! Udrite na mene gospodo, a ne na porodicu!
Foto: Printskrin

Obraćanje iz Vlade Srbije

KURIR TV VUČIĆ: Pre bih se ubio nego ukrao ijedan glas! Udrite na mene gospodo, a ne na porodicu!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas se, posle potpisivanja ugovora sa američkom kompanijom NCR o otvaranju 1.500 radnih mesta u Srbiji, obratio medijima iz Nemanjine 11.

- Mogu da budem i seljak i građanin - rekao je premijer Aleksandar Vučić obraćajući se novinarima posle ekonomskog dela konferencije posvećenom potpisivanju ugovora sa kompanijom NCR.

"Šta je to uradio moj sin, moj brat?"

- Ja nikog nisam vređao - rekao je Vučić i dodao... Šta je to uradio moj sin, moj brat?... Ja sam tek jutros saznao šta se dogodilo juče... Ja sam se izvinio, a nikog nisam uvredio... - rekao je Vučić dodajući da mu je žao što je neko "morao da čuje takvu glupost koja je došla baš iz moje stranke" govoreći o izjavi Milenka Jovanova (SNS) koju je dao o bračnom paru Jeremić.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Uvrede i izvinjenje

Vučić je dodao i da je ovim povodom obavio svoj posao i da se izvinio iako on lično nikog nije uvredio kao i da je danima ćutao o napadima na vlastitu porodicu.

O bratu Andreju

- Udrite na mene gospodo, a ne na moju porodicu - rekao je Vučić i dodao: "Koliko gadosti ste izrekli na račun moje porodice pa se niko nije skupljao da pruža podršku."

- Brata mi izubijaju od batina a onda se priča da je kriminalac - dodao je Vučić naglasivši da najviše mrzi dvostruke aršine.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Ako oni pobede, što je izvesnije nego da ja pobedim, nama neće dati da budemo ni politički komesari - rekao je Vučić govoreći o, kako je rekao, dosovskim kandidatima.

Na tvrdnju novinara iz Bele Crkve da postoji navodni snimak na kojem trojica članova SNS u ime Vučićevog brata Andreja uzimaju reket, premijer je rekao da je to notorna laž i odmah ga pozvao da sa svim dokazima koje ima odmah ide u Tužilaštvo i preda sve dokaze koje ima, da će onda biti privedeni svi sa navodnog snimka ali da će i on morati da pruži neke odgovore.

"Ja pokrao izbore 2012? Ja da kradem, prvi bih se sam ubio"

- Ja pokrao izbore 2012? Ja da kradem, prvi bih se sam ubio nego ukrao ijedan glas - rekao Vučić dodajući da je priča o snimku laž iz kabineta dosovskih kandidata.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Na pitanje da li je Krim deo Ukrajine ili Rusije, premijer je odgovorio da Srbije poštuje teritorijalni integritet i suverenitet, pa je Krim deo Ukrajine jer bi svaki drugačiji stav imao teške posledice po Kosovo i Metohiju.

"Jedino na moje pres konferencije mogu svi da dođu"

Vučić je ocenio, govoreći o odnosu opozicije prema medijima, da samo on u Srbiji odgovara svim novinarima na sva pitanja, što, kaže, govori o iskrenosti zalaganja njegovih protivkandidata za slobodu i demokratiju."Nažalost, jedino su moje konferencije postale oaza slobode. U ovoj zemlji samo ja odgovaram svima", rekao je Vučić i dodao: "Toliko o njihovim zalaganjima za slobodu i demokratiju".Naveo je da Saša Radulović beži od novinara, Vuk Jeremić zabranjuje ulaz, dok treći demonstriraju ispred pojedinih redakcija, te istakao da veruje da i građani to vide.

KURIR TV UŽIVO U VLADI SRBIJE Vučić: Veliki dan za Srbiju otvoreno novih 1.500 radnih mesta

VUČIĆ NA POTPISIVANJU UGOVORA: Američki NCR otvara još 1.500 radnih mesta u naredne tri godine

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 21.03.2017

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track