Dačić: Pritiskaju me sa svih strana
Foto: Kurir

Formiranje vlade

Dačić: Pritiskaju me sa svih strana

Politika -
Lider SPS je rekao da zaista želi da iskreno informiše javnost o pregovorima, ali da se konstantno na pogrešnu adresu upućuju pitanja vezana za formiranje vlade, jer SPS nije taj koji formira vladu

SREMSKA KAMENICA - Lider SPS Ivica Dačić nije danas negirao tvrdnje da Moskva na njega vrši pritisak da formira vladu s naprednjacima, kako su objavili pojedini mediji, ocenivši da pritisaka ima i sa druge strane.

"Šta mislite, da nema pritisaka sa druge strane? Pre četiri godine zvali su me predstavnici vlada zapadnih zemalja da podržim vladu DS i tada nikome nije smetalo", naveo je Dačić u Sremskoj Kamenici.

Lider SPS je rekao da zaista želi da iskreno informiše javnost o pregovorima, ali da se konstantno na pogrešnu adresu upućuju pitanja vezana za formiranje vlade, jer SPS nije taj koji formira vladu. Dačić je dodao da "tačno zna" kakvi su sledeći koraci u Briselu.

"Iz EU će reći da se ne traži od Srbije da prizna Kosovo, ali da se traži da se otvori kancelarija Srbije u Prištini ili da ne traži od Srbije da prihvati nezavisnost Kosova, ali će se Kosovu dodeliti posebni pozivni telefonski broj", rekao je Dačić.

"To su pitanja na koja buduća vlada treba da zna kako će reagovati", kazao je Dačić i dodao da je srpski nacionalista, "sviđalo se to nekome ili ne" i da na njega "ne može niko vršiti pritisak ni London, ni Vašington ni Moskva".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja