VUČIĆ: Izbori su demokratska utakmica, ali i prilika da se kaže neka loša reč protiv mene
Foto: Printscreen

Predsednički izbori 2. aprila

VUČIĆ: Izbori su demokratska utakmica, ali i prilika da se kaže neka loša reč protiv mene

Politika -

BEOGRAD - Izbori jesu demokratska utakmica, ali nisam baš nešto mnogo čuo od predizbornih programa drugih osim da se kaže neka loša reč protiv mene, smatra Aleksandar Vučić, kandidat SNS na predstojećim predsedničkim izborima 2. aprila.

Na pitanje novinara da mu oponenti zameraju susrete sa Angelom Merkel, ali i prijateljstvo s bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom, Vučić je rekao da je upravo Merkelova otvoreno priznala da je Šreder tvorac jake nemačke privrede.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

Kada je reč o mađarskom šefu diplomatije Petru Sijartu koji je juče bio gost na mitingu, Vučić je rekao da se on obratio na srpskom jeziku, što je velika stvar.

- Znate li vi kolika je to čast za jednu zemlju da vam se obrati na vašem jeziku - rekao je Vučić i dodao da se s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sreo verovatno mnogo više puta nego što će se neki ikada sresti s njim.

Kada je reč o odbrambenoj moći Srbije, Vučić je rekao da njegovi oponenti samo napadaju pa čak i dogovor s Rusima o migovima, kojih Srbija danas ima četiri.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

On je naglasio da ostajemo na evropskom putu i da smo vezani za Zapadnu Evropu pošto 65 odsto našeg izvoza ide na zapad Evrope i još 20 odsto u region.

- S tim može da se igra samo neko ko ne mora da isplaćuje penzije i plate, a mi to činimo u minut - rekao je Vučić dodajući da prinadležnosti ne kasne ni sekund, a da država mora da počiva na zdravim finansijskim osnovama, posebno javne finansije.

Vučić je dodao da građani prepoznaju ozbiljna vremena i ozbiljnost situacije, ali i ozbiljne kandidate.

Uvrede na račun porodice

Na pitanje novinara kako izdržava uvrede na svoj i račun svoje porodice, Vučić kaže da je to naučio i "kako kaže naš narod sviko". On je poručio ljudima da razmisle kako im je teško kad im komšija kaže nešto pa o tome pričaju dva-tri dana, a kamoli ovakve uvrede.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

- Kad vam kažu da vam je otac ne Anđelko, Srbin iz Bosne kome su ustaše pobile celu familiju, nego neki Albanac, ne znam ni ko je čovek, pa da vam dete nije od onog s kim ste nego nekog tamo - rekao je Vučić ne želeći ni da razmišlja kako je bilo njegovoj majci.

"Živim od plate i ne žalim se"

Vučić je dodao da živi od plate i da se ne žali: "Živim pristojno, lepo sam plaćen, plaćaju me građani, a oni znaju da ne mogu ništa da mi nađu, pa izmišljaju priče o mojoj porodici, da je Andrej Vučić vlasnik 'Franša'..", rekao je Vučić.

Tajna koju mu je poverila Angela Merkel

Kada je reč o uvredama na njegov i račun porodice, Vučić je ispričao da mu je Angela Merkel rekla da je dovoljno samo 3-4 dana laži i negativne kampanje na društvenim mrežama pa da se ocrni nečiji rad i ugled.

O susretu s Putinom

Vučić je rekao da ga s Putinom očekuje susret u četiri oka kao i susret delegacija. On je dodao da Srbija ima važnu saradnju s Rusima na više polja poput odbrambenog ali turizma... U užem delu ćemo pričati o više tema. Prva tema je naša ekonomska saradnja, zbog pada rublje i nafte, a u količini robe ta saradnja se uvećala. Razgovaraćemo i na koji način da privučemo njihove privrednike. Oko prerade voća, povrća, o vojno-tehničkoj saradnji i očekujemo finalizuaciju jednog dela saradnje.

Foto: Printscreen Pink
Foto: Printscreen Pink

"I vodu koju popijem u Vladi Srbije ja platim"

Vučić je naglasio da nikada ništa nije uzeo ni od koga, ni dinara, zato i ne mogu ništa da mu nađu.

- Čak i vodu koju pijem u Vladi Srbije ja platim, čak ni to ne uzimam na teret građana - rekao je Vučić i poručio da što se tiče napada na njegovog brata Andreja i nekakvih restorana, neka idu kod gazde tog restorana pa nek pitaju je li njegov brat uopšte ikada bio na tom mestu.

Vučić otkrio zašto nije bio uzoran vojnik...

Vučić je rekao da je vojsku služio u Sarajevu, u uniformi, i da bi lagao narod kad bi rekao da je bio dobar vojnik, ali da je svoj dug narodu i državi odužio.

Vučić je jutros otkrio i zašto nije bio baš uzoran vojnik...

- Kad sam bio džomba, tako se govorilo kad si već duže vojnik, preskakao sam zid... Tad mi se sviđala tamo jedna devojka i bežao sam iz vojske preko zida da se vidim s njom... pa posle tamo zaradim ribanje toaleta po sedam dana... - ispričao je Vučić anegdotu iz vojske.

Finansiranje kampanje

Kada je reč o finansiranju njegove predsedničke kampanje, lider SNS je rekao da je tu sve čisto jer se trudi i da finansije u stranci drži kao i finansije u državi.

(EPK/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KANDIDATKINJE: Čime se bave potencijalne prve dame Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track