MITING VUKA JEREMIĆA U BEOGRADU: Kandidovao sam se jer se ovoj nesreći mora stati na put!
Foto: Dragana Udovičić

Finiš kampanje

MITING VUKA JEREMIĆA U BEOGRADU: Kandidovao sam se jer se ovoj nesreći mora stati na put!

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Vuk Jeremić održava beogradsku konvenciju u hali sportova "Ranko Žeravica" u Beogradu.

18.55 Jeremić je izašao na binu, praćen skandiranjem "Vuče, Vuče!".

On je ocenio da naše nevolje nisu počele juče, ali da "nikad nismo imali vrhušku sa tako malo moralnih skrupula kao što je ova danas".

Nikad nismo imali moćnike koji šire omrazu i šire podele. Na vrhu piramide beščašća je neko ko je izdao političkog oca, a potom i očuha, a danas bi da nam deli lekcije i menja mentalitet. Čovek koji je bez da trepne spreman da da obećanje koje neće moći da izvrši. Čovek koji je pozvao Gerharda Šredera na godišnjucu NATO agresije. Čovek koji prodaje Kosovo jer ne može drugačije na zapadu da opere svoju biografiju. Kandidovao sam se jer se mora ovoj nesreći stati na put", rekao je Vuk Jeremić.

On je poručio da svi građani Srbije moraju imati overenu zdravstvu knjižicu nezavisno od bilo kog statusa.

"Na kraju mog mandata neću da bude grada bez pijaće vode, saniarne mreže i pristupa saobraćajnim koridorima. Očistićemo Augijeve štalekorupcije i krimanala i sprečićemo prodaju naših resursa tajkunima", rekao je Jeremić.

Jeremić je optužio da Vladu Srbije mu je podmetala klipove u točkove tokom izbora za generalnog sekretara UN, dodajući da im to oprašta.

"Tiranin, po pravilu, ne ume da prepozna granicu nakon koje beda prelazio u gnev. Prevari se i pomisli da je ljudima slomio kičmu i da je nemoguće pružiti otpor. Neko ko je tek u svojoj petoj deceniji otkrio Maksa Vebera nije čitao Aleksu Šantića, a on kaže: Mi znamo sudbu i sve što nas čeka. No strah nam neće zalediti grudi! Volovi jaram trpe, a ne ljudi.­ Bog je slobodu dao za čoveka", zakljčio je Jeremić na kraju svog obraćanja.

Na kraju konvencije pušten je Marš na Drinu.

18.50 Na binu je izašla Nataša Jeremić. Ona je rekla da je uvek bila uz svog supruga i da će uvek biti.

"Vuk nema samo lepe zemlje i časne namere, već i ozbiljan program. Dosleda je i uporan, spreman da se bori protiv nasilja i laži s kojima se svi mi danas suočevamo. On je obrazovan, tolerantan i topao čovek", rekla je ona.

Jeremićeva je poručila da je njen suprug uvek radio za svoju zemlju.

"Jer da nije, da danss bio bio generalni sekratar UN. I zato sam ponosna na njega. Vratio se u Srbiju i ostaje ovde. On ima dovoljno snage da nešto promeni. Vuk je čovek koji nikad nije pogazio svoju reč", rekla je ona i pozvala Vuka Jeremića da izađe na binu.

18.30 Predsednik udruženih sindikata Sloga Željko Veselinović pozvao je u ime radnika građane da glasaju za Vuka Jeremića. Nakonj njega prisutnima su se obratili predstavnici mladih koji su pozvali građana da da u što većem broju izađu na izbore 2. aprila.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

18.25 Za reč su se javili simpatizeri Vuka Jeremića iz publike, koji su ga javno podržali u kampanji za predsednika Srbije.

18.10 U hali se pojavio Vuk Jeremić u pratnji supruge Nataše, praćen apaluzom i ovacijama prisutnih. Skup je počeo intoniranjem himne Srbije "Bože pravde. Na koncenciji je prisutan lider SDS Boris Tadić i nezavisne poslanice u Skupštine Srbija Sanda Rašković Ivić i Dijana Vukomanović. Takođe, prisutan je i lider Nove Srbije Velimir Ilić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVO SU PREDSEDNIČKI SLOGANI: Ovim rečima žele da nas ubede da su najbolji kandidati!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track