Najnovije vesti

ALEKSANDAR POPOVIĆ: Potrebna promena politike da Srbija ponovo postane slobodna
Foto: Fonet

Zaustaviti evrointegracije

ALEKSANDAR POPOVIĆ: Potrebna promena politike da Srbija ponovo postane slobodna

Politika

BEOGRAD - Kandidat za predsednika Srbije i funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović izjavio je večeras da je potrebna promena politike i da Srbija ponovo postane slobodna zemlja i prestane da juri za Evropskom unijom.

On je predstavljajući se kao predsednički kandidat na Drugom programu Radio-televizije Srbije rekao da Srbija treba da sprovodi svoju politiku i spoljnu i ekonomsku."Da sprovodi spoljnu politiku o neutralnosti i saradjujemo sa svima u meri u kojoj to nama odgovara bez davanja naše slobode. A ekonomska politika da se vodi bez MMF-a i da se prestane sa politikom jurenja i slepog slušanja EU koja ne daje nikakve rezultate", rekao je Popović.

On je kazao da sa takvom politikom treba prestati mirno raskidanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i sklapanjem bilateralnih sporazuma sa EU i državama koje su njene članice.Po njegovim rečima, Srbija mora da razvija privredu, a to ne može sve dok je pod EU.

Foto: FoNet Zoran Mrđa
Foto: FoNet Zoran Mrđa

Na pitanje kako bi saradjivao sa Vladom Srbije on je kazao da je kohabitacija normalna stvar, i da nije ni u čemu sporna."Ko god negira kohabitaciju negira sadašnji Ustav Srbije", kazao je Popović.On je rekao da bi kao predsednik Srbije jednom nedeljno bio u manjim mestima širom Srbije i slušao gradjane koji su to problemi koji ih tište."Bio bih advokat tim ljudima", rekao je Popović.On je kazao da bi se kao predsednik zalagao za zakon o zaštiti ćirilice i naveo da mu je žao što dok je bio ministar nauke nije insistirao na donošenju tog zakona.

Bonus video

“Da se ne lažemo” sa predsedničkim kandidatom Boško Obradović: Nikolić je bio Vučićev sluga

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...