Najnovije vesti

EU ZAHTEVA: Priština da omogući Srbima prisustvo na mitinzima
Foto: Zorana Jevtic

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić

EU ZAHTEVA: Priština da omogući Srbima prisustvo na mitinzima

Politika

BRISEL - EU zahteva od vlasti na Kosovu da svima koji to žele omoguće prisustvo na današnjim mitinzima na severu Kosova, saopštila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Ona je navela da je EU upoznata sa informacijama o blokadama puteva koje sprečavaju građane da danas prisustvuju mitinzima na severu Kosova.

 

"EU zahteva od nadležnih vlasti na Kosovu da omoguće uslove za sve građane koji to žele da prisustviju ovim okupljanjima", naglašava se u saopštenju portparolke Evropske komisije izdatom u Briselu.

 

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Istakla je da EU pažljivo prati dešavanja na severu Kosova, koja su u vezi sa posetama srpskih političara pred predsedničke izbore u Srbiji zakazane za nedelju.

 

"Pozdravljamo takve posete, organizovane u okvirima dogovora postignutih u dijalogu Istovremeno, žalimo zbog poseta koje su bila planirane u okvirima ovih sporazuma, ali koje se nisu dogodile", poručila je Kocijančić.

 

Povodom organizacije izbora za predsednika Srbije na teritoriji Kosova, iz Brisela najavljuju da će OEBS imati mandat da olakša prikupljanje glasova na osnovu prakse koja je uspostavljena tokom prethodnih sličnih dešavanja, a sve u skladu sa odgovarajućim sporazimima postignutim u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

 

ĐURIĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI: Blokade na KiM napad na slobodu kretanja Srba

 

(FOTO) SPREČILI SRBE DA ODU U LEPOSAVIĆ: Albanci hteli da presretnu Vučića?!

 

VUČIĆ: Ne idem na Kosovo

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZBORNA NOĆ: Kurir pre svih!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...