MISIJI OEBS DOSTAVLJEN IZBORNI MATERIJAL: Kosovska policija pruža asistenciju
Foto: AP

Predsednički izbori

MISIJI OEBS DOSTAVLJEN IZBORNI MATERIJAL: Kosovska policija pruža asistenciju

Politika -

Misiji OEBS na Kosovu i Metohiji dostavljen je izborni materijal za sutrašnje izbore za predsednika Srbije, a Kosovska policija je sačinila poseban operativni plan, koji će realizovati na dan izbora.

Portparol OEBS-a Senad Šabović izjavio je Tanjugu da je Republička izborna komisija dostavila OEBS-u kompletan izborni materijal, koji se trenutno nalazi u Prištini. OEBS će u sprovođenju izbora učestvovati sa četiri centra za prikupljanje glasova, sa povezanim ograncima širom Kosova.

Ovo angažovanje OEBS-a oslanja se na model realizovan tokom prethodnih izbora, sprovedenih u pokrajini 2012. godine, 2014. i 2016.U Kosovskoj policiji navode da će na dan izbora asistirati OEBS-u i raditi po posebnom operativnom planu.

"Regionalna direkcija Kosovske policije 'Sever' sačinila je operativni plan, kojim je predviđeno pružanje asistencije pripadnicima OEBS-a. Policija će tokom sutrašnjeg dana brinuti o očuvanju javnog reda i mira", izjavio je za Tanjug regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je dodao da će na dan izbora u nedelju u pripravnosti biti i specijalizovana jedinica Kosovske policije za brzo reagovanje. Biračka mesta biće otvorena u nedelju u sedam časova, a građani upisani u biračke spiskove će svoje pravo moći da iskoriste do 20 časova.Pravo glasa na KiM ima nešto više od 105. 000 birača.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZBORNA NOĆ: Kurir pre svih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track