KANCELARIJA ZA KIM APELUJE NA ALBANCE: Poštujte srpske komšije
Foto: Profimedia

Upozorenje

KANCELARIJA ZA KIM APELUJE NA ALBANCE: Poštujte srpske komšije

Politika -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je današnji protest grupe "propagandom zavedenih Albanaca" u selu Ljubožda kod Istoka, gde se pre nekoliko dana vratilo 13 srpskih porodica, dokaz da Kosovo i Metohija mora da pređe još dug put do multietničkog društva u kojem će svi građani biti tretirani jednako.

Povodom protesta Albanaca u selu Ljubožde kod Istoka kancelarija navodi da pojedini Albanci na Kosovu i Metohiji "na veoma pogrešan način kanališu svoje nezadovoljstvo katastrofalnom socijalno-ekonomskom situacijom, čiju posledicu jednako osećaju i Srbi i Albanci".

Ne može biti ni multietničkog društva, ni skladnog suživota, ni evropske budućnosti, ni ekonomskog napretka na teritoriji na kojoj se beleži niža stopa povratka raseljenih nego na najkrvavijim afričkim postkonfliktnim područjima, navode u saopštenju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Pozivamo Albance na Kosovu i Metohiji da poštuju svoje srpske komšije i da učine odlučujuć korak ka prevazilaženju stereotipa i omraza iz prošlosti", navodi se na kraju saopštenja iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track