NIKOLA JOVANOVIĆ: Izborni dan obeležen brojnim nepravilnostima
Foto: Fonet

Očekuje izlaznost od 57 posto

NIKOLA JOVANOVIĆ: Izborni dan obeležen brojnim nepravilnostima

Politika -

BEOGRAD - Portparol tima predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Nikola Jovanović izjavio je večeras da očekuju da konačna izlaznost na predsedničkim izborima bude 57 odsto, i ocenio da je izborni dan bio obeležen brojnim nepravilnostima.

Jovanović je rekao da su se prema podacima dobijenim od autonomne mreže njihovih posmatrača iz cele Srbije, tokom dana dešavala najgrublje povrede izbornog procesa zbog čega će Jeremićev pravni tim podneti prigovore Republičkoj izbornoj komisiji.On je kazao da za mnoge od tih povreda imaju i dokaze.

Ilustracija, Foto: Marina Lopičić
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

Naveo je da je u Požarevcu gradonačelnik obilazio biračka mesta i pretio gradjanima, a da da je u Ćićevcu zabeležen "bugarski voz", da su u Trsteniku i Kruševcu primećeni "batinaši", da se na Vračaru više od 400 osoba prijavilo za glasanje izvan biračkog mesta.

"Kao da nije dovoljno što je cela kampanja protekla u medijskom mraku protiv našeg kandidata, kao da nije dovoljno vodjena negativna kampanja. Sam današnji dan obeležen je nepravilnostima koje mogu uticati na tok i izborni rezultat", rekao je Jovanović.

Ilustracija, Foto: Dragan Kadić
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

Prema njegovim rečima, posebne nepravilnosti primećene su na Kosovu i Metohiji gde je izmedju ostalog zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković "ucenjivao birače".

Jovanović je zahvalio svim gradjanima koji su uprkos brojnim pretnjama glasali za Vuka Jeremića.On je kazao da tim Vuka Jeremića neće dozvoliti izbornu kradju.U izborni štab Vuka Jeremića stigli su predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, Miroslav Aleksić, Dijana Vukomanović, Sanda Rašković Ivić i Borislav Novaković.Očekuje se da će Jermić doći oko 21.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track