DIJASPORA NA BIRALIŠTIMA: Srbi u SAD najviše glasova dali OVOM kandidatu
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Srbija juče dobila predsednika

DIJASPORA NA BIRALIŠTIMA: Srbi u SAD najviše glasova dali OVOM kandidatu

Politika -

VAŠINGTON - Na glasanju za predsednika Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama na svim biralištima najviše glasova je osvojio kandidat grupe građana "Za Srbiju bez straha" Saša Janković.

U Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu za Jankovića su glasala 82 od 180 upisanih birača, potvrđeno je za Glas Amerike u Ambasadi Srbije u Vašingtonu. Kandidat vladajuće koalicije i aktuelni premijer Aleksandar Vučić dobio je 28 glasova, sledi ga kandidat grupe građana "Moramo bolje" Vuk Jeremić sa 15 glasova.

(VIDEO) SAŠA JANKOVIĆ SE OBRATIO POSLE GLASANJA: Posle ovih izbora više ništa neće biti isto!

Za Luku Maksimovića, alijas Ljubišu Preletačevića Belog glasalo je 12 birača. U Generalnom konzulatu u Čikagu najviše glasova je takođe dobio Saša Janković, za koga je glasalo 88 birača, potvrđeno je Glasu Amerike u Generalnom konzulatu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Drugo mesto zauzeo je Ljubiša Preletačević Beli, sa 16 glasova. Sledi ga Aleksandar Vučić sa 12.

Kandidat partije" Dosta je bilo" Saša Radulović osvojio je 5 glasova, koliko je dobio i Vuk Jeremić. U Čikagu je pravo glasa imalo 203 birača.

I u Njujorku je ubedljivu pobedu odneo Saša Janković - 110 glasova od ukupno 192 koliko je izašlo na glasanje.

Na drugom mestu je Vuk Jeremić sa 25 glasova, dok su po 15 glasova dobili Ljubiša Preletačević Beli i Aleksandar Vučić, potvrdio je Glasu Amerike šef biračkog odbora u konzulatu Republike Srbije u Njujorku Goran Savić.

U San Francisku, gde je pravo glasa imalo 182 birača - Saša Janković osvojio je najviše, 67 glasova, potvrđeno je za Glas Amerike u konzulatu u San Francisku.

Jankovića sledi Ljubiša Preletačević Beli sa 20 glasova. Treći je Vuk Jeremić sa 14 glasova. Saša Radulović ("Dosta je bilo") dobio je 6 glasova, Aleksandar Vučić (vladajuća koalicija) 4, Boško Obradović (Dveri) 3, Vojislav Šešelj (SRS) i Aleksandar Popović (DSS) po jedan glas.

Najveći odziv birača bio je u Vašingtonu, gde je glasalo 83,33 odsto od 180 upisanih birača.

Nešto manji odziv bio je u Čikagu, gde je u Generalnom konzulatu od 203 upisana birača glasalo 67,48 odsto, u Generalnom konzulatu u Njujorku 192 od 246 upisanih birača, a na biračkom mestu u San Francisku glasalo je 116 od 182 upisanih birača, što je oko 63,7 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track