ERDOGAN ČESTITAO POBEDU VUČIĆU: Srbija i Turska su ključne zemlje na Balkanu
Foto: AP

Važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru

ERDOGAN ČESTITAO POBEDU VUČIĆU: Srbija i Turska su ključne zemlje na Balkanu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas Aleksandru Vučiću na pobedi na predsedničkim izborima u Srbiji, uz ocenu da su prijateljski odnosi i saradnja između te dve, kako je naveo, ključne zemlje na Balkanu, dali su važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru.

"Vizionarsko liderstvo i Vaša lična zalaganja igrali su veliku ulogu u ostvarivanju saradnje, solidarnosti i duha regionalnog partnerstva, što je ostavilo dubok trag na naše bilateralne odnose u proteklih nekoliko godina", naveo je Erdogan, saopštila je Vlada Srbije.

Erdogan je u ime naroda Turske i u svoje ime "svesrdno" čestitao Vučiću na pobedi i dodao da je oduševljen što će nastaviti da služi Srbiji u novoj ulozi predsednika.

"Kao dva lidera, koja su izabrana za vreme svog premijerskog mandata, u potpunosti verujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije", izjavio je predsednik Turske, piše u saopštenju.

Erdogan je naveo da će im bilateralna i regionalna saradnja, koju će "učvršćivati u svim oblastima", omogućiti da prenesu "snažno nasledje budućim generacijama"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track