(KURIR TV) ŠEŠELJ PRVI PUT O IZBORNOM DEBAKLU: Ovo je za mene veliko životno iskušenje!
Foto: Kurir TV

Okončana tišina u redovima radikala

(KURIR TV) ŠEŠELJ PRVI PUT O IZBORNOM DEBAKLU: Ovo je za mene veliko životno iskušenje!

Politika -

BEOGRAD - Tajac u SRS konačno je okončan! Nakon održanih izbora i katastrofalnog rezultata koji je zabeležio, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj smogao je snage da se obrati javnosti.

Kurir TV nalazila se u zemuskom Magistratu, odakle je uživo prenosila konferenciju za medije lidera radikala.

Predsednik SRS je na početku obraćanja javnosti naveo da SRS nije zadovoljna izbornim rezultatima.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Mi smo u fazi proučavanja zašto je došlo do ovolikog pobačaja i pada u broju osvojenih glasova. Proučavamo i subjektivne slabosti unutar stranke i objektivne okolnosti zbog kojih je do ovoga došlo. Istražićemo i kupovinu kontrolora i pojedinih funkcionera u nekim opštinama. Onda ćemo preduzeti pojedine mere. Ali objektivno, teško da sam mogao nešto bolje učiniti, bili smo pritisnuti silnim aktivistima vladajućih stranaka koji su iznudili izlazak na izbore, a to je nešto što je u demokratskom svetu nedozvoljivo", ocenio je Šešelj.

On se osvrnuo i na tok cele kampanje, rekavši da procenat njegove zastupljenosti na televiziji nije uporediv sa Aleksandrom Vučićem.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Dovedu vas u situaciju da nemate kud, ne možete se nositi, takmičiti ni parirati brojem panoa, spotova i slično. A ono što je presudilo da se Vučić i ja ne pojavimo u 2. krugu je to što je on doveo mamu i tatu da ga hvale u studio poslednjeg dana kampanje. A ja sam siroče bez oca i majke, mene nema ko da hvali. Za nas je takođe bilo nepodnošljivo to što je dovedeno do usijanja raspoloženje u javnosti - ili voliš ili mrziš Vučića. A to nije realno sagledavanje društvenih okolnosti, stvari su mnogo kompleksnije", poručio je lider SRS.

On je saopštio i da se širom Srbije odvijaju demonstracije mladih ljudi i naglasio da SRS nije organizator tih demonstracija, iako im se ne suprotstavlja.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Naši su se članovi dosledno suprotstavljali gaženju odluke Ustavnog suda i zalagali se za sprovođenje regularnosti izbora na KiM. Nije tamo bilo dovoljno glasova da bi se osporila Vučićeva pobeda, iako sam ja drugi po broju, ali je dovoljno glasova ostalo bez kontrole da bismo verovali bilo kom podatku. Oni se prebrojavaju na licu mesta, čim se zatvore biračka mesta. Ako su 12 sati glasovi van kontrole stranačkih kontrolora, onda su to bezvredni glasovi i treba ih odbaciti", naveo je Šešelj i dodao da se SRS zalaže za smenu kompletnog REM.

Lider radikala je istakao da se treba vratiti sistemu u kome postoji višestranačko kontrolno telo.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Ako niko nema kontrolu, onda aktuelna vlast sigurno ima. Mi smo odavno za to da se smene kompletna rukovodstva RTS i RTV, jer je reč o nemoralnim i ljudima bez karaktera koji nikada nisu savesno obavljali svoj posao. Da smo imali jednaku zastupljenost na televiziji, ja bih Vučiću čestitao, ovako nemam na čemu. Nastaviću da ga napadam isključivo političkim, nikada ličnim argumentima", poručio je Šešelj.

Upitan o poziciji Maje Gojković, on je naveo da je ne bi smenio zbog suspendovanja rada Narodne skupštine, već zato što je sednicu prekinula kako bi otišla na sednicu Vlade.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Ne sme predsednik Skupštine da ide na noge predsedniku Vlade, već obrnuto", istakao je predsednik SRS.

On se osvrnuo i na navode koji su se pojavili u medijima da je tvrdio kako svako ko dobije manje glasova na izborima od Belog Preletačevića treba da ode sa političke scene.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Ko nađe bilo gde tu moju izjavu, ja mu odmah dam 1.000 evra. Toliko mogu da sakrijem od žene", uzvratio je Šešelj kroz osmeh, ali i dodao da na rad Nemanje Šarovića u izbornoj trci nema zamerke.

"On danas nije ovde, jer je otišao da vidi dete u Švajcarskoj", kratko je prokomentarisao lider radikala i za kraj zaključio da je izborni poraz samo jedno u nizu njegovih velikih životnih iskušenja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čovek koji je pobedio Haški tribunal: Najpotpunija biografija Vojislava Šešelja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track