KOSOVSKI SRBI STRAHUJU POKLAĆE NAS BRAĆA KRVNICI: Svet hitno da reaguje na monstruozne pretnje

Jezivo

KOSOVSKI SRBI STRAHUJU POKLAĆE NAS BRAĆA KRVNICI: Svet hitno da reaguje na monstruozne pretnje

Politika -

Daut Haradinaj najavio da će pobiti sve Srbe na KiM ako mu brat Ramuš iz Francuske bude izručen Beogradu

Srpske vlasti zatražile su od međunarodnih institucija da konačno reaguju na pretnje, pošto je poslanik kosovske skupštine Daut Haradinaj najavio rat i etničko čišćenje Srba ako njegov brat Ramuš bude izručen Srbiji!

- Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade (izruče Haradinaja, prim. aut.), treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale - rekao je Daut Haradinaj u emisiji „Infoboks“ na TV Dukađini.Misle da je sve dozvoljenoŠef diplomatije Ivica Dačić kaže za Kurir da je to još jedan dokaz o kakvim zločincima je reč:- Oni misle da je protiv Srba sve dozvoljeno. Da li to znači da će pobiti sve Francuze na Kosovu ako se Haradinaju sudi u Francuskoj? OVK je ispružena ruka Islamske države na Balkanu i Evropi. Baš me interesuje hoće li iko iz međunarodne zajednice da reaguje na otvorene pretnje Srbima. Ne verujem.Kriminalni klan HaradinajPredsednik odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je pretnja posledica nečinjenja međunarodne zajednice, koja toleriše ekstremističko-kriminalno delovanje klana Haradinaj.Inače, jedan od najmonstruoznijih Haradinajevih zločina za koje ga Tužilaštvo za ratne zločine Srbije tereti je pucanje u dvonedeljnu bebu u kolevci i odsecanje njene glave, a postoje i dokumentovana svedočenja da je lično prebijao i silovao zatvorenike u hotelu „Paštrik“.Predsednik Srpske liste Slavko Simić kaže da je tendenciozna poruka nastavak permanentnog pritiska kako bi se Srbi zastrašili i proterali sa ognjišta.

Vulin i ÐurićSRBI NEĆE BITI TAOCI BRAĆE HARADINAJMinistar Aleksandar Vulin kazao je da Srbi ne mogu biti ničiji taoci, pa ni braće Haradinaj:- Upozoravamo sve da vrlo vode računa da Srbi nisu sami i nezaštićeni i da ne mogu biti predmet ničijih ucena.I direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić zatražio je od međunarodnih predstavnika da osude verbalno nasilje nad Srbima, koje je prvi korak ka ozbiljnjim nasrtajima.

STRAŠNJA PRETNJA HARADINAJEVOG BRATA: Ako Ramuš bude izručen Srbiji, na Kosovu neće biti Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track