SENATOR MEKEJN VUČIĆU: Srbija je sila pomirenja i glavna privreda u regionu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

SAD će pomoći Srbiji da ubrza put ka Evropi

SENATOR MEKEJN VUČIĆU: Srbija je sila pomirenja i glavna privreda u regionu

Politika -

BEOGRAD - Srbija igra vitalnu ulogu kao "sila pomirenja" i glavna privreda u regionu, istakao je danas u Beogradu senator Džon Mekejn.

1 / 2 Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mekejn je na konferenciji za novinare sa premijerom Aleksandrom Vučihem izrazio zadovoljstvo što je došao u Beograd i ima priliku da čestita Vučiću na pobedi na izborima za predsednika Srbije.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On je, i kao bivši pilot, izrazio saučešće porodicama poginulih pilota galeba G4 i svim građanima Srbije. Mekejn je izjavio danas da je podrška SAD Evropi koja je celovita i mirna "čelično snažna" i da se nada saradnji sa Srbijom u ubrzanju njenog napredovanja ka evroatlantskoj zajednici.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, Mekejn je rekao da se zalaže za saradnju koja će omogućiti uključenje Srbije u evropsku zajednicu koja je "sila pomirenja" u regionu. ; Mekejn je dodao da veruje da su svi koji su deo gradjanskog sektora saveznici na evropskom putu Srbije i da i njihovi glasovi treba da se čuju.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Mekejn je ocenio da je dijalog Beograda i Prištine doveo do napretka i naglasio da je za taj dijalog potrebno hrabro liderstvo što će, kako je dodao, ponoviti prilikom posete Prištini tokom sedmice.

On je rekao da je srpskom premijeru čestitao na napretku u ekonomskim reformama. "Siguran sam da je predsednik svestan da je za napredak na tom putu potreban dalji rad", dodao je.

Mekejn je izrazio zabrinutost ;zbog ruskog ponašanja i pokušaja da se sruši vlada u državi koja je sused Srbije kao i u vezi sa Sirijom.Američki senator je zahvalio Srbiji na doprinosu u borbi protiv Islamske države.

(EPK/Beta/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Šta Vučić kaže o protestima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track