VUČIĆ SA VOJNICIMA 250. RAKETNE BRIGADE: Nemam informaciju da Hrvatska ima S-300
Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

VUČIĆ SA VOJNICIMA 250. RAKETNE BRIGADE: Nemam informaciju da Hrvatska ima S-300

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nema informacije da Hrvatska poseduje ruski raketni sistem S 300.

"Nije to igla, pa da može da se sakrije", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Primetio je da nema šta on da komnetariše pisanje zagrebačkih medija o navodnoj prodaji sistema S 300 Hrvatskoj tokom 1990-tih godina, nakon što je Rusija demantovala te navode.

Interesantna mu je, kaže, kako se ta kampanja vodi, kako kreće iz zagrebačkih sredstava informisanja i brže bolje to preuzmu mediji u Srbiji.

"Meni je sve jasno. Čuli smo precizno i nedvosmisleno rusku ambasadu i mislim da će se čuti i odgovor Ministarstva odbrane Rusije", objasnio je Vučić.

Kazao je da sistem S 300 ne može da se sakrije, da nije igla, već mnogo veći rakteni sistem.

"Ko je s kim trgovao ne želim da se mešam. Da li mi želimo da ojačamo vazdušnu odbranu? Da, želimo, to ćemo i da učinimo", navodi premijer.

Prema njegovim rečima, sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio je isporuku migova-29, tenkova i borbenih izviđačkih vozila."O S-300 nemamo dogovor, a ako to smem da vam kažem prvi put sam to pomenuo u razgovoru sa Putinom i razgovarali smo o tome. Pomenuo sam i u razgovoru sa Lukašenkom", naveo je Vučić.

VUČIĆ NA VASKRS SA VOJNICIMA RAKETNE BRIGADE: Premijer pobedio Đorđevića, ali izgubio od Dikovića

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track