POSLANICI KOČIJAŠI: Sram vas, bre, bilo
Foto: Nebojša Mandić

Umesto za rad, poslanike plaćamo za pljuvačinu

POSLANICI KOČIJAŠI: Sram vas, bre, bilo

Politika -

Parlamentarci i juče pravili cirkus - Kena vikao na Martinovića da je klempavi majmun, debil i kreten, dok je Maja Gojković pustila i suzu

Teške uvrede obeležile su i juče sednicu Skupštine Srbije, a predsednica parlamenta Maja Gojković bila je čak na ivici suza tokom burne polemike.Raspravu je otvorio poslanik DS Dejan Nikolić, koji je pročitao dirljivo pismo supruge Bojane, u kojem ona zahvaljuje svim građanima Srbije na izlečenju ćerke Sofije, uz objašnjenje da su građani koji su pomogli njeno lečenje u stvari spasli dva života - Sofijin, ali i njen jer njen život kao majke nema smisla bez njenog deteta.Zloupotreba nesrećeNa kraju Nikolićevog izlaganja, Gojkovićeva mu je rekla: „Hvala“ i dodala da je probio minutažu, na šta joj je on odgovorio da je sramota što mu je u stvari oduzela dva minuta jer je svoj slučaj hteo da podeli s građanima Srbije. Gojkovićeva mu je uzvratila da je razumela njegovu poruku i da ga je zato pustila da dovrši, ali da treba da zna da svako u porodici ima neki tragičan i težak slučaj.- Nemojte da zloupotrebljavamo jednu nesreću. Sve porodice i skoro svako od nas ima tragičan slučaj, nemojte da to koristimo u političke svrhe. Nemojte zbog toga što imam vrlo blisku osobu koja prolazi kroz teške trenutke - kazala je ona drhtavim glasom i očima punim suza.

Nikolić joj je rekao da mu ne dopušta da podeli svoju priču i time ohrabri ljude koji prolaze kroz slične probleme.- Molim poslanike da budu na mojoj strani, mi smo svi ljudi, svi prolazimo kroz različite porodične tragedije, ispod je svakog nivoa da o ovome diskutujemo i da ocenimo da li je neko skandalozan ili nije - rekla je Gojkovićeva.- Ispod svakog nivoa je način na koji vodite sednicu, da jednom roditelju koji želi da ohrabri druge roditelje ne dopuštate da kaže... - nastavio je Nikolić i Gojkovićeva je potom zatražila pauzu kako bi se smirila.Opšti haosUsledio je opšti haos u sali i poslanici vlasti i opozicije krenuli su da se vređaju.Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena dobacio je naprednjaku Aleksandru Martinoviću da je „majmun i klempav“.- Šta se, bre, dereš, bre, klempavi, bre? Šta se dereš, bre, debilu? Ko tebe šta pita, majmune jedan? Kretenu jedan klempavi - drao se Milojičić na sav glas.Na dnevnom redu sednice bio je predlog zakona o veštačkoj oplodnji i transfuzijskoj medicini. I umesto razgovora o značajnoj temi, za šta ih inače plaćaju, poslanici su nastavili praksu sramnih rasprava.

S. Ð. - B. B.

(VIDEO) BURNO JUTRO U SKUPŠTINI: Evo zbog čega se RASPLAKALA MAJA Gojković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track