Najnovije vesti

DAČIĆ: Odluka francuskog suda o Haradinaju imaće posledice na bilateralne odnose
Foto: Marina Lopičić

Politika uticala na pravosuđe

DAČIĆ: Odluka francuskog suda o Haradinaju imaće posledice na bilateralne odnose

Politika

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će odluka francuskog suda da ne izruči Srbiji bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja ;ostaviti posledice na odnose dve zemlje.

"Odluka francuskog suda o Haradinaju predstavlja primer kako politika utiče na pravosudje i kako postoje dvostruki standardi i kad su žrtve u pitanju", rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

 

Šef srpske diplomatije je ocenio da se "ovim daje jasna poruka da ubijanje Srba nije kažnjivo".

 

"Da je neki Srbin bio uhapšen, da li bi bio odbijen zahtev za izručenje Kosovu", upitao je Dačić, navodi se u saopštenju.

 

Dačić je rekao da je Srbija dužna da traži pravdu za srpske žrtve, jer su "one valjda vredne, kao i sve druge" i dodao da će to i tražiti "na svakom mestu i od svakog".

 

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

"Ovakva sramna odluka će svakako ostaviti posledice na naše bilateralne odnose sa Francuskom. Francuski generali iz Prvog svetskog rata bi se stideli ovakve odluke Francuske", naveo je Dačić.

 

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je danas zahtev Srbije za izručenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

 

Na odluku suda Srbija više nema prava žalbe.

 

Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija za ratne zločine počinjene tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine. ;

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...