Najnovije vesti

REAKCIJA SERGEJA LAVROVA: Rusija zabrinuta zbog ispolitizovane odluke suda o Haradinaju
Foto: Zorana Jevtić

Dvostruki standardi

REAKCIJA SERGEJA LAVROVA: Rusija zabrinuta zbog ispolitizovane odluke suda o Haradinaju

Politika

MOSKVA - Oslobađanje bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja u Francuskoj predstavlja ispolitizovanu odluku i svedoči o dvostrukim standardima Pariza, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U saopštenju se navodi da su Lavrov i Vučić razgovarali telefonom na inicijativu srpske strane.

 

"Lavrov je naglasio da Rusija deli duboku zabrinutost Srbije u vezi sa jasno ispolitizovanom odlukom francuskog suda, koji je 27. aprila objavio da pušta iz pritvora zloglasnog vođu kosovskih ekstremista Ramuša Haradinaja, čime je ignorisan zahtev Beograda upućen preko Interpola", kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

 

Moskva, kako se dodaje, veruje da svi kosovski političari umešani u ratne zločine moraju da dobiju zasluženu kaznu, bez obzira na pozicije na kojima se nalaze, dodaje se u saopštenju.

 

Dvostruki standardi Pariza pokazuju politiku popuštanja pred kosovskom agresivnom politikom realizacije projekta "Velike Albanije" koji bi mogao da uništi krhku stabilnost i predstavlja recidiv krvavog konflikta na Balkanu, navodi MSP Rusije.

 

U saopštenju se kaže da su Vučić i Lavrov razgovarali i o bilateralnoj saradnji i potvrdili odlučnost da jačaju strateško partnerstvo Moskve i Beograda.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) Šta će još Srbija preduzeti posle oslobađanja Haradinaja?

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...