KURIR TV U PRIŠTINI: Ramuš Haradinaj dočekan ratnim pokličima Albanaca – UČK, UČK
Foto: Zoran Šaponjić

Dobrodošlica

KURIR TV U PRIŠTINI: Ramuš Haradinaj dočekan ratnim pokličima Albanaca – UČK, UČK

Politika -

PRIŠTINA. – Hiljade Albanaca dočekali su večeras u centru Prištine bivšeg ratnog komandanta OVK Ramuša Haradinaja, koga je Francuska danas, umesto da ga za počinjene ratne zločine izruči Srbiji, oslobodila!

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

Kada se Haradinaj pojavio na trgu kod hotela „Grand“, masom se najpre prolomilo „Ramuši, Ramuši“, a onda i „UČK, UČK“... Govor Haradinaja koji je trajao oko 15 minuta, više puta prekidan je skandiranjem tzv.

Oslobodilačkoj vojsci Kosova, a salvama zvužduka i pretnji dočekano je svako pominjanje Srbije, Vučića i Dačića od strane Haradinaja.

- Moje izručenje Srbiji značilo bi rat, i nimalo se nisam šalio kada sam to rekao. Albanci, ne da su hrabar narod, nego je pravda na našoj strani – rekao je Haradinaj pozdravljen ovacijama svojih pristalica.

Za razliku od 2011. kada ga je posle oslobađajuće presude u Hagu, na aerodromu kod Prištine dočekao Hašim Tači, večeras su u odboru za doček bili tek Haradinajeva supruga, deca i najbliži saradnici.

- Vučić i Dačić su Miloševićevi sinovi, oni znaju šta su nam radili, i sada su ponovo pokušali to da nam rade. Pravda je na mojoj strani i to se sada pokazalo. Ako Dačić i Vučić misle da uplaše Albance grdno se varaju, i tada smo ratovali, ratovaćemo opet, ako zatreba. Mi samo tražimo naše. Da smo mi miroljubiv narod uverili su se i oni koji su bili sa nama – rekao je Haradinaj, dodajući da su od „Kosova dosta uzeli i Srbija i Crna Gora i Makedonija, ne damo im više ništa“, a one koji su potpisali sporazum sa Crnom Gorom o demarkaciji granice nazvao je „kriminalcima“.

Trg u centru Prištine bio je večeras preplavljen zastavama Albanije i UČK, među tim zastavama bila je i jedna sa kartom „velike Albanije“, a atosferu su dodatno podgrevali i Albanci muzičari sa gočevima i zurlama...

Z. Š., Foto: Z.Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja