DOKAZ DA JE KVAZIDRŽAVA KOSOVO IZVOR NESTABILNOSTI: Moskva osuđuje agresivne izjave Haradinaja
Foto: Printscreen Twitter

Da li je to normalno?

DOKAZ DA JE KVAZIDRŽAVA KOSOVO IZVOR NESTABILNOSTI: Moskva osuđuje agresivne izjave Haradinaja

Politika -

MOSKVA - Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije osudilo je danas agresivne izjave Ramuša Haradinaja upućene na adresu Beograda i srpskog rukovodstva.

- Smatramo neprihvatljivim nedostatak adekvatnog odgovora od pokrovitelja Prištine, pre svega EU i SAD na takve neobuzdane ekstremističke izjava. Da li ih zapadni partneri smatraju normalnim? Da li su takve izjave prihvatljive u savremenoj Evropi? Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenika, pita Odeljenje za informisanje Minisatrstva spoljnih poslova Ruske Federacije u saopštenju.

Foto: FoNet AP
Foto: FoNet AP

Sa žaljenjem se konstatuje i da je takav razvoj podstakla i odluka francuskog suda, koji je, ignorišući pravno opravdani zahtev srpske strane oslobadio Haradinaja, koji je optužen za zločine, otmice, i slovanja, može smatrati podsticanjem tenzija.

- Ovo pokazuje da je kvazi država Kosovo glavni izvor regionalne nestabilnosti i da popustljivost prema velikoalbanskim apsiracijama može dovesti do podsticanja međuetinčkih sukoba, i predstavlja potencijal za sukobe na Balkanu, zaključuje se u saopštenju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14H UŽIVO: Vučić odgovorio Zaevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track