NADA OBRIĆ PROGOVORILA: Mislila sam da me muž vara! A on ŠUROVAO S KRIMOSIMA!
Foto: Dragan Kadić

Pevačica o aferi

NADA OBRIĆ PROGOVORILA: Mislila sam da me muž vara! A on ŠUROVAO S KRIMOSIMA!

Politika -

Oči sam mu vadila misleći da je sa ljubavnicama... Nisam čula tada da je imao nekih problema sa zakonom, evo sad čujem, posle 30 godina, ispričala je folkerka i potvrdila pisanje Kurira o vezi DB sa ~lanovima podzemlja

Folk pevačica Nada Obrić šokirana je informacijama da je njen nekadašnji muž Aco Ivanović devedesetih godina, dok su bili u braku, bio blisko povezan s najpoznatijim srpskim kriminalcima, te da je s njima učestvovao u mnogim prljavim akcijama koje su, u saradnji sa DB, izvodili za državu.Te informacije o Ivanoviću se nalaze u dosijeu DB, a Kurir ih je ekskluzivno objavio prošle nedelje. Obrićka je, gostujući kod Ognjena Amidžića na TV Pink, bila toliko iznervirana pitanjima o tom delu svoje prošlosti da je u jednom momentu htela da napusti studio.

Odabrane mušterije

- Ja sam se s bivšim mužem užasno svađala u poslednje vreme (pred razvod, prim. nov.). Kad god nije bio kod kuće, pa kad se vrati, ja sam mu oči vadila misleći da je sa ljubavnicama. Evo, trebalo je da prođe 20-30 godina da shvatim da sam možda i grešila, da on nije radio ono što sam mislila da radi, nego nešto drugo - započela je Obrićka svoju ispovest i potom nastavila:- Sad šalu na stranu. A u svakoj šali ima pola istine... On je imao svoj prodajno-servisni centar, retko sam tamo odlazila... Ali kad sam odlazila u taj servis, tamo sam viđala i doktore, profesore, sudije, advokate, inspektore, „supovce“ i običan narod... Nisam čula tada da je imao nekih problema sa zakonom, evo sad čujem, posle 30 godina.Vukotić, Giška, Čume...U belešci DB se, podsetimo, otkriva da je Ivanović sarađivao s kriminalcima poput Veselina Vukotića, Đorđa Božovića Giške, Ljubiše Buhe Čumeta, Dušana Spasojevića Šiptara... S nekima od njih se devedesetih nalazio čak i u Obrićkinom stanu, gde su kovali planove o akcijama. Nakon 2000. često je kontaktirao s vođama „zemunskog“ i „surčinskog“ klana, a zbog te „bliskosti“ mu je 2002. bačena bomba na auto-servis.Inače, Obrićka je sa Ivanovićem bila u braku 15 godina, a razveli su se 2004.

Boža Spasić osuo paljbu po bivšem šefu DBSTANIŠIĆ NIJE IMAO ŠTA DA JEDE, A SAD IMA VILE!Bivši operativac DB Božidar Spasić tvrdi da početkom devedesetih nije za sebe prisvajao i potom Slovencima prodavao državne tajne, kako se navodi u dosijeu DB koji je Kurir ekskluzivno objavio, već da je pošteno radio posao dok se šef te službe Jovica Stanišić nenormalno bogatio.- Dok smo mi jurili teroriste, Jovica Stanišić, tada već agent CIA, što je definitivno potvrđeno i u Hagu, počeo je da sa svojom bandom švercuje cigarete, naftu, kafu. Niste mogli ništa uvesti u zemlju a da banda Jovice Stanišića ne uzme procenat. Iz takvih poslova mi smo ostajali bednici, a oni su počeli da se baškare po vilama na Senjaku i Dedinju. Kupovali su imanja po Banatu, otvarali privatne biznise, vozili skupocena vozila, leteli helikopterima u lov po Karađorđevu - nabraja Spasić. On ističe da Stanišić, kad ga je upoznao kao operativca, „nije imao šta da jede, kupovao je najjeftinije cipele na pijaci, a danas stanuje u vilama na Senjaku i ima hektare zemljišta po Banatu i Deliblatskoj peščari“.

ŠOKANTNO! DOSIJE PODZEMLJE: Mafija i DB spremali akcije u vili Nade Obrić!

Boban Karović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track