KOSOVSKA SKUPŠTINA Stojanović: Srbi neće glasati za demarkaciju granice sa Crnom Gorom
Foto: Beta/Miloš Miškov 2016.

KOSOVSKA SKUPŠTINA Stojanović: Srbi neće glasati za demarkaciju granice sa Crnom Gorom

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici Srba u kosovskoj skupštini neće danas glasati za demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, izjavio je potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović.

On je za RTS rekao da je kosovska vlada "bolesnik na aparatima" i da se samo postavlja pitanje ko će isključiti te aparate i oglasiti da vlada ne postoji.

"Mislim da je kosovska vlada 'bolesnik' koji je na aparatima već duže vreme i sada se samo postavlja pitanje ko će isključiti te aparate, ko će oglasiti da vlada ne postoji, i da postoji nadmetanje između PDK i LDK ko će biti optužen za to", naveo je Stojanović.

Stojanović je ocenio da su izbori neminovni i da je to "više nego jasno", a da se samo postavlja pitanje "ko će biti taj krivac koji je isključio aparate".

"Ništa drugo se danas neće dešavati. Da li će kosovska vlada pasti danas ili za nedelju dana, sasvim je nebitno. Jasno je da se ide na nove izbore a ko će i kako će se prikazati međunarodnoj zajednici kao konstruktivan, a ko kao nekonstruktivan to je borba koju Albanci vode između sebe i to nas ne interesuje", dodao je Stojanović.

On je ocenio da se duže vreme vodi igra između PDK i LDK ko je kriv što demarkacija ne može da se usvoji.

"Više je nego jasno da Srbi za to neće glasati ali i da oni sami imaju problem sa svojim poslanicima kako da ih ubede da za to glasaju", dodao je potpredsednik kosovske vlade.

Skupština Kosova trebalo bi danas da razmotri zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track