VUKADINOVIĆ: Zašto Bernar Anri Levi i Toni Bler nisu proglašeni za persone non grata u Srbiji?
Foto: Nebojša Mandić

Pitanje u skupštini

VUKADINOVIĆ: Zašto Bernar Anri Levi i Toni Bler nisu proglašeni za persone non grata u Srbiji?

Politika -

BEOGRAD - Poslanici u Skupštini Srbije tražili su danas obaveštenja o poseti francuskog filozofa Bernara Anri Levija Beogradu i napadu na njega.

Đorđe Vukadinović iz poslaničkog kluba "Za spas Srbije-Nova Srbija" pitao je da li je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije znalo za dolazak Bernara Levija, koji je juče na festivalu dokumentarnog filma Beldocs dobio tortu u lice i pitao da li je Ministarstvo imalo neki stav povodom posete.On je Levija okarakterisao kao "najeminentnijeg srbomrsca koji ne samo da je podržavao bombardovanje SRJ i sve antisrpske projekte već je i lobista kosovskih Albanaca", zbog čega je ocenio da je Leviju trebalo da bude uskraćena poseta Srbiji.

Foto: Tanjug Rade Prelić
Foto: Tanjug Rade Prelić

Vukadinović je pitao i zašto Levi, ali i Toni Bler koji je do skora bio savetnik Vlade Srbije nisu proglašeni za "persone non grata".

"Osuđujem svaki incident i napad na bilo koga u ovoj zemlji, ali ima osnova i za odgovornost naših nadležnih organa jer su dozvolili da osobe poput Levija i Blera dolaze u Beograd i da se, kao u ovom slučaju, čak predstave i kao žrtva", rekao je Vukadinović.

(N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Voker ne može u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track