VLADI POD PROZOR: Milan Stamatović sprema Zlatiborce za protest u Beogradu
Foto: Beta

Teško optužuje vlast

VLADI POD PROZOR: Milan Stamatović sprema Zlatiborce za protest u Beogradu

Politika -

BEOGRAD/ČAJETINA - Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da će Zlatiborci 19. maja po gradjevinsku dozvolu za izgradnju gondole doći pred Vladu Srbije i da će imati proširene zahteve.

"Mi, za razliku od 'kompletnih idiota iz vrha vlasti u Beogradu', ne rušimo pod fantomkama, mi Zlatibor i Srbiju gradimo, ali iako još niti jedan stub nismo postavili, ništa izgradili, već nam stižu krivične prijave, verovatno zato što smo iskopali par rupa na državnoj zemlji, zemlji koja je namenjena nekome Vučićevom tajkunu", izjavio je Stamatović a navodi se u saopštenju.

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

On je naveo da su Čajetinci do sada 15 rupa pripremili za betoniranje stopa i podizanje stubova buduće najduže panoramske gondole na svetu."U organizovani kriminal s ciljem otudjivanja 2.213 hektara državnog zemljišta, direktno su uključeni Ministarstvo gradjevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine i Ministarstvo pravde, preko Upravnog suda, što će reći Vlada Srbije, na čelu sa njenim odlazećim premijerom i budućim predsednikom Republike", kazao je Stamatović.

On je optužio premijera Aleksandra Vučića da je, manipulišući "leks specijalisom", "Beograd na vodi", tj. Savamalu proglasio projektom od opšteg državnog i nacionalnog interesa, iako je "Zlatibor preči interes za sve gradjane Srbije od nekoliko beogradskih ulica".

Foto: Zoran Šaponjić
Foto: Zoran Šaponjić

On je rekao da će Zlatiborci, 19. maja, po gradjevinsku dozvolu doći "Vladi pod prozore", ali sa "proširenim zahtevima".

"U medjuvremenu, na mala vrata plasiranim, naprednjačkim projektom tzv. 'Parka prirode', predvidjeno je da se pola teritorije opštine Čajetina izuzme iz nadležnosti samih Čajetinaca, što bi zaustavilo razvoj, investicije, ali i sam život na Zlatiboru", navedeno je u saopštenju Stamatovića.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“NEMOJ BABU DA MI LAŽEŠ” - najzanimljiviji transparenti sa protesta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track