FORUM ZA MEĐUNARODNU SARADNJU U PEKINGU: Počeo Okrugli sto svetskih lidera, učestvuje i Vučić
Foto: Vlada Srbije

Međunarodni konferencijski centar na Jenći jezeru

FORUM ZA MEĐUNARODNU SARADNJU U PEKINGU: Počeo Okrugli sto svetskih lidera, učestvuje i Vučić

Politika -

Okrugli sto svetskih lidera, koji se održava u okviru Foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju" počeo je rano jutros po srednjeevropskom vremenu u Pekingu, a prisustvuje mu premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će imati svoja izlaganja u sesijama Okruglog stola.

U Međunarodnom konferencijskom centru na Jenći jezeru učestvuju šefovi država ili vlada 28 zemalja i šefovi tri međunarodne organizacije UN, MMF i Svetske banke.

Foto: Vlada Srbije

Pored domaćina predsednika Kine Si Djinpinga, koji je otvorio Okrugli sto, prisutni su predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, predsednik Turske Redžep Taip Erdogan, predsednik Češke Miloš Zeman, premijeri Mađarske Viktor Orban, Grčke Aleksis Cipras, Poljske Beata Šidlo...

Foto: Vlada Srbije

Kineski predsednik dočekao je sve goste u centralnom holu Konferencijske dvorane pred velikim brojem novinara iz čitavog sveta.

Foto: Vlada Srbije

Na Forumu koji je otvoren juče učestvuje više od 100 zemalja sa više od 1.500 predstavnika na skupu.

Foto: Vlada Srbije

Okrugli sto počeo je sesijom na temu "Politika sinergije za tešnje partnerstvo", a premijer Srbije govoriće na temu ljudskih resursa i razmene, a takođe će se obratiti i na drugoj sesiji Okruglog stola o mogućnostima zajedničke saradnje i razvoja.

Foto: Vlada Srbije

Prvi deo Okruglog stola održava se u sali Djisjen a o njenoj impresivnosti govori i činjenica da je direktorka MMF Kristin Lagard kada je zauzela svoje mesto salu slikala mobilnim telefonom i napravila selfi.

VUČIĆ NA FORUMU U PEKINGU: Sa firmama iz KINE o PRUZI, BORU, infrastrukturi...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 13 epizoda: Ovo je srpska “armata”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track