FORUM U PEKINGU PREŠAO NA NEFORMALNI NIVO: Vučić i Đinping pozirali za fotografiju pre ručka
Foto: Vlada Srbije

Nakon dvoipočasovne diskusije za Okruglim stolom

FORUM U PEKINGU PREŠAO NA NEFORMALNI NIVO: Vučić i Đinping pozirali za fotografiju pre ručka

Politika -

Razgovori u Međunarodnom konferencijskom centru na jezeru Jenći kod Pekinga prešli su na manje formalan nivo nakon dvoipočasovne diskusije za Okruglim stolom svetskih lidera, u okviru Foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju" u kojima učestvuje i premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić.

U nastavku rada domaćin predsednik Kine Si Đinping i učesnici, šefovi država i vlada 28 zemalja i šefovi tri međunarodne organizacije, UN, MMF Svetske banke, izašli su isped Međunarodnog konferencijskog centra gde su pred brojnim novinarima "pozirali" za zajedničku fotografiju.

Foto: AP

Nakon toga u kratkoj šetnji kroz vrt konferencijskog centra učesnici skupa su se uputili na radni ručak na kojem će u neformalnoj atmosferi na temu "Bliža međuljudska saradnja" izlaganje imati i srpski premijer.

FORUM ZA MEĐUNARODNU SARADNJU U PEKINGU: Počeo Okrugli sto svetskih lidera, učestvuje i Vučić

Kako je ranije rečeno namera kineskog predsednika Si Đinpinga je upravo ta da se lideri okupe u "opuštenijoj" atmosferi za ručkom i da razgovaraju o kulturnoj, trgovinskoj, ekonomskoj i ljudskoj razmeni, koja je osnovni stub te inicijative.

Foto: Vlada Srbije

U nastavku Okruglog stola, posle ručka, planirana je diskusija na temu ljudskih resursa i razmene na kojoj će se takođe obratiti premijer Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track