VUČIĆ PORUČUJE IZ KINE: Velike Albanije neće biti!
Foto: Tanjug Printscreen

Građani da ne brinu

VUČIĆ PORUČUJE IZ KINE: Velike Albanije neće biti!

Politika -

PEKING - Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da građani Srbije ne treba da brinu zbog izjava Ramuša Haradinaja, jer, istakao je, neće biti nikakve velike Albanije.

On je, mimo toga, primetio da Haradinajeve izjave, poput najnovije da Vašington treba da reši stvari između Beograda i Prištine, ako Brisel ne može, vidi kao deo usaglašene politike čiji je Haradinaj "proteže".

Vučić je u obraćanju novinarima u Pekingu, upitan da prokomentariše tu izjavu Haradinaja, rekao da je ne posmatra kao izjavu jednog od lidera na političkoj sceni Prištine."Rekao bih da je reč o usaglašenoj politici svih, samo su našli svog 'protežea', Haradinaja, koji to treba da izgovara", rekao je Vučić.On je dodao da očigledno postoje "određene ideje i planovi i prikriveno saglasje sa delom međunarodne zajednice".

"Ja razumem i njihovu nervozu i zašto to moraju da ponavljaju svaki dan, razumem i da im se žuri, ali građani Srbije ne treba da brinu, neće oni da naprave nikakvu Veliku Albaniju. A ja da im pretim ne mogu, niti mi pada na pamet", istakao je premijer.Kako je rekao, Albanci su ozbiljan narod koji on nikada nije potcenjivao."Nikada nisam potcenjivao Albance, reč je o ozbiljnom narodu, koji moramo da poštujemo. Ali, da oni pokore Srbe, pokore Srbiju, ponize Srbiju, unište Srbiju, taj film niko neće moći da gleda, pa ni oni", zaključio je Vučić.

(Foto: Tanjug printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 13 epizoda: Ovo je srpska “armata”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track