Najnovije vesti

SI ĐINPING: Srbija će sa Vučićem na čelu još brže napredovati
Foto: Vlada Srbije

Spremnost za učvršćivanje partnerskih odnosa

SI ĐINPING: Srbija će sa Vučićem na čelu još brže napredovati

Politika

PEKING - Predsednik Kine Si Đinping uveren je da će Srbija pod rukovodstvom izabranog predsednika Aleksandra Vučića ekonomski i politički još brže napredovati, a u razgovoru s Vučićem potvrdio je spremnost za dalje učvršćenje odnosa i strateškog partnerstva dve zemlje.

" Prijatelji koji dolaze izdaleka čine da jedna država brže napreduje", rekao je predsednik Kine, čestitajući Vučiću pobedu na predsedničkim izborima.

" Pod Vašim rukovodstvom Srbija će ekonomski i politički još brže napredovati. Vi ste doprineli dobrim odnosima naše dve zemlje. Naša bilateralna saradnja je na najvišem nivou trenutno. Spreman sam da radimo zajedno na učvršćivanju odnosa i strateškog partnerstva naše dve zemlje", kazao je on.

Vučić je rekao da je počastvovan mogućnošću da prisustvuje Forumu "Jedan pojas, jedan put za međunarodnu saradnju" i što je saradnjom sa Kinom Srbija uspela da uradi mnogo.On je kineskog predsednika obavestio o rezultatima rada Železare Smederevo i zahvalio mu se na pomoći oko realizacije tog sporazuma sa Kompanijom Hestil.

" Našu putnu infrastrukturu smo razvili u poslednje dve godine više nego u poslednjih 60, i to bez vaše pomoći nikada ne bismo uspeli. Podržavamo politku jedne Kine i uvek možete da računate na Srbiju kao na svog velikog prijatelja", kazao je Vučić.

Vučić je zamolio predsednika Sija za pomoć oko uspostavljanja direktne avio linije i pomoći oko funkcionisanja RTB Bor.Obavestio je šefa kineske države i o napretku pripremnih radova na izgradnji pruge Beograd - Budimpešta.

Predsednik Si Đinping se zahvalio na konkretnim predlozima za nove vidove saradnje sa Srbijom, naročito iz oblasti poljoprivrede, avio- saobraćaja i energetike, istakavši da infrastrukturni projekti imaju prioritet u saradnji dveju zemalja.

" Ohrabriću i podržaću razgovore oko uspostavljanja direktne linije", najavio je on dodajući da će to pomoći većoj turističkoj razmeni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Zmija među trudnicama

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...