VUČIĆ U ODŽACIMA: Haradinaju, nismo slabiji od tebe jer ne pretimo!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer pri čvrstom stavu

VUČIĆ U ODŽACIMA: Haradinaju, nismo slabiji od tebe jer ne pretimo!

Politika -

ODŽACI - Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju novog pogona kanadske fabrike "Magna seating" u Odžacima, nakon čega je odgovarao na pitanja prisuitnih novinara.

Vučić je na početku poručio da na poruke Ramuša Haradinaja nema šta da kaže, jer nažalost ZSO već 4 godine nije formirana.

Foto: Printscreen

"Da odgovaram teškim rečima, uvredama, niti mogu niti mislim da to bilo šta znači našem narodu. Nismo zbog mirnog tona i stava nimalo slabiji od onih koji prete. Ići ću u Brisel, moj posao je da čuvam interese Srbije. Ostaće da se vidi šta se dešava u Prištini, tamo je sa jedne strane OVK, a sa druge ona "američlka" strana. Mi svakako treba da gledamo sebe. Vidim da su se žalili što mi održavamo vojne vežbe. Hoće da nam zabrane da na Dan pobede pokažemo svom narodu svoje oružje. Ne znam o čemu se radi više, ovo kao da je neka zona sumraka. Sada je potpuno jasno da je reč o organizovanom napadu, a ne izbornoj kampanji, jer oni ništa ne preduzimaju bez dogovora sa strane. Više ništa ne pitaju EU, imaju nekog drugog ko ih podržava, a mi smo vezani za EU, nastavljamo razgovore sa njom, iako ih u poslednjih 6 meseci suštinski nije bilo. Ako Haradinaj bude pregovarač, to bi, pre svega, bilo ponižavajuće za EU i mislim da ona to ne sme da dozvoli. Videćemo i koga ćemo mi postaviti, i tu može biti iznenađenja, pa da se njima nešto ne svidi. Evo, Vulin se već osmehuje", naveo je predsednik Vlade.

Premijer se osvrnuo i na izjave i poruke Muslijua istakavši da bi bilo koji novac od Vlade Srbije za Albance bio mali.

Komentarišući mandat Zorana Zaeva u Makedoniji, Vučić podseća da mu ne zamera na uvredama, iako od njega još nije dobio odgovor kako se to ponašao šovinistički.

Foto: Printscreen

"Za nas je mnogo važnije kako će se odnositi prema Srbiji nego prema meni lično. Kada dođe na red glasanje u Unesko, tu vas držim za reč. Ne bih da komentarišem odnose u Makedoniji, nas jedino interesuje da Srbiju ostave na miru. Mali sam ja čovek za njih, oni sve mnogo bolje znaju. Želim im svu sreću, a to što ne prestaju da me pominju nije do mene. Viču mi i "Vučiću, pe.eru" non-stop, pa ih još nisam ubedio u suprotno", poručio je on.

Komentarišući kritike opozicije da za njih nema mesta u medijima, Vučić navodi da su svi oni u kampanji za predsednika bilo "četvorostruko više zastupljeni od njega".

Foto: Printscreen

"To je, naravno, ukoliko ne misle da isključe moje premijerske aktivnosti, ali to je besmisleno, jer je i Angela Merkel obavljala svoje obaveze kancelarke i tokom kampanje, to je pitanje dužnosti. I kad je nešto dobro i kad je loše, svi viču "Vučiću, pe.eru", ali neka ako im je tako lakše", ocenio je Vučić.

On je dodao i da, kao rezultat nedavne posete Kini, očekuje dogovor oko RTB Bor, jer je to od velikog značaja za Srbiju.

Foto: Printscreen

"Reči kineskog predsednika javno iskazane pred kineskim medijima nikada nisu ostale prazna obećanja", zaključio je premijer.

Vučić je potvrdio i najavljeno povećanje plata i penzija, istakavši da će ono biti ostvareno do kraja godine.

"Verovatno će biti i ranije, u septembru-oktobru. Imamo u julu važnu reviziju i verujem da će posle toga sve ići lakše", naveo je on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako da za 40 evra izbegnete kaznu za pojas u automobilu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track